Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce v uplynulých týdnech varovali hned před několika nebezpečnými potravinami v českých supermarketech, přičemž nejčastějším prohřeškem bylo, že se potravinářské zboží českým nakupujícím prodávalo již zkažené, či dokonce plesnivé.
Právě zkažené maso objevila kontrola i v prodejně Albert v Brně, kde se na začátku října v nepříliš čerstvém stavu prodávaly kuřecí prsní řízky značky „Albertovo čerstvé kuřecí“. Uvedené maso inspektory na sebe upozornilo hned po vyjmutí z obalu, jelikož zapáchalo a mělo oslizlý povrch.
Podle inspekce tak nelze takové maso označit za bezpečné, jelikož jevilo známky kažení. Podle údajů na obalu však vypadalo idylicky, a zákazníci by si tak nepříjemného obsahu všimli až po koupi. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Potravina neměla prošlé datum použitelnosti,“ uvedla inspekce.

Zdroj: SZPI

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Radek Kotas