Čapí hnízdo: Je to jasné? Přišla zpráva od Bradáčové

02.09.2019 9:48

Tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala vydal prohlášení ke kauze Čapí hnízdo, kde bylo podle deníku N zastaveno trestní stíhání předsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Cimbala naznačil, že se celá věc může ještě protáhnout.

Čapí hnízdo: Je to jasné? Přišla zpráva od Bradáčové
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V kauze Čapí hnízdo jde o podezření z účelového čerpání dotace určené výhradně pro malé a středně velké podnikatele

Státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil trestní stíhání předsedy vlády Andreje Babiše a dalších obviněných osob v kauze firmy Čapí hnízdo. Jeho nadřízení, mezi které patří i pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, Šarochovo rozhodnutí ještě prověří. A prý může trvat dosti dlouho, než padne definitivní verdikt.

Anketa

Vážíte si Andreje Babiše? (Hlasování od 2.9.2019)

86%
14%
hlasovalo: 23477 lidí

S konečným rozhodnutím se v současné době seznamuje vedoucí státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze, který se bude mimo jiné zabývat otázkou, zda je tato změna zákonná a důvodná, respektive zda je zákonné a důvodné předložené rozhodnutí. S ohledem na rozsah spisového materiálu se v současné době nelze vyjádřit k časové dotaci, kterou si uvedené vyžádá. Do skončení tohoto navazujícího procesu a následného administrativního zpracování se k obsahu konečného rozhodnutí nebude Městské státní zastupitelství v Praze vyjadřovat, jak bylo mimo jiné již avizováno ve vyjádření Městského státního zastupitelství v Praze týkajícím se potvrzení lhůty pro vypracování rozhodnutí,“ napsal Cimbala.

Veřejnost prý dostane informace z médií až poté, co celý proces řádně doběhne v souladu s ustanoveními trestního řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …