Dvojí kvalita potravin a zboží, téma, které Česká republika a s ní i některé další země tzv. Visegrádské čtyřky řeší už řadu let, a to i na evropské úrovni.
Jde o následující. Jak se podařilo odhalit někdejší europoslankyni Olze Sehnalové (ČSSD) a spotřebitelským testům organizace dTest, některé potraviny prodávané pod stejnou značkou a v totožném balení v různých zemích Evropské unie mají rozdílné složení z hlediska kvality.
Horší složení většinou měly ty potraviny, které se prodávaly v členských zemích Evropské unie řadících se k takzvanému bývalému východnímu bloku (př. Coca-cola určená pro německý supermarket obsahuje cukr, kdežto ta pro český trh jen sladidlo, masové konzervy totožné značky měly větší podíl skutečného masa na trhu v Německu a u totožného výrobku prodávaného v ČR bylo maso jen tzv. separát).

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Jonáš Kříž