Dnes budou zástupci ANO a SPD jednat o programových shodách

07.02.2018 6:55 | Zprávy

Zástupci hnutí ANO a SPD se dnes odpoledne sejdou k jednání o společných bodech ve svých programech. Hnutí Tomia Okamury se chce na základě toho, jak bude ANO vstřícné k prosazování jeho priorit, rozhodnout, zda a jakým způsobem by bylo ochotné podpořit vládu ANO.

Dnes budou zástupci ANO a SPD jednat o programových shodách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Programové jednání obou uskupení začalo v lednu, podle Okamury předložilo SPD čtyřiatřicet svých programových priorit a čeká, do jaké míry na ně ANO přistoupí. Okamura uvedl, že ve většině oblastí čeká shodu, zásadní rozpory ale jsou v otázce zákona o obecném referendu. ANO odmítá, aby se vztahovalo i na členství Česka v mezinárodních organizacích jako EU a NATO, SPD na tom naopak trvá.

Okamura v minulosti vyjádřil zájem vstoupit do vlády spolu s ANO, premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) ale přijetí zástupců SPD do kabinetu odmítá. Spolupráce ANO a SPD by ale na vytvoření vládní většiny nestačila, obě uskupení mají dohromady ve dvousetčlenné Sněmovně sto poslanců.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vesmírná mise za 1,5 miliardy? Poslat Fialu s vládou na Mars, radí Babiš

22:13 Vesmírná mise za 1,5 miliardy? Poslat Fialu s vládou na Mars, radí Babiš

Expremiér Andrej Babiš (ANO) – po vládním plánu na vyslání vesmírné mise s cenou 1,5 miliardy pro je…