Do Terezína s ním. Jourová dál válčí s Muskem. Lidé nevěřili svým uším

21.10.2024 22:46 | Monitoring

Eurokomisařka Věra Jourová pokračuje ve slovní přestřelce s miliardářem a majitelem sítě X Elonem Muskem. Ohradila se proti jeho slovům na svou adresu o „ztělesněném zlu“. Musk tak reagoval na vyjádření Jourové, že on sám je propagátorem zla. Nyní místopředsedkyně Evropské komise v rozhovoru pro DVTV Muska opět kritizuje, že nebrání šíření odporného, nemorálního obsahu. Muska chce pozvat do Terezína. Lidé se političce pro její nápad vysmáli.

Do Terezína s ním. Jourová dál válčí s Muskem. Lidé nevěřili svým uším
Foto: TV Prima
Popisek: Věra Jourová hostem Partie na TV Prima

Evropská komise letos v létě uvedla, že Muskova firma X podle předběžných závěrů porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu, za což jí hrozí pokuta. Unie mu vytýká, že se na platformě často objevují nenávistné příspěvky.

Tyto výtky šíří i končící česká eurokomisařka Věra Jourová. Evropská komise navíc hrozí, že ho bude pokutovat až šesti procenty z ročních příjmů jeho společností. V rozhovoru pro Politico, zveřejněném ve středu 16. října, Jourová uvedla, že Elon Musk neumí rozlišovat mezi dobrem a zlem, a označila jej za „propagátora zla“. Nechala se také slyšet, že od doby, co Musk vlastní sociální síť X, se tato platforma stala centrem šíření antisemitismu.

Majitel sítě X pak ve svém statusu zaútočil přímo na končící eurokomisařku Věru Jourovou. „Věra Jourová je ztělesněním banálního, byrokratického zla,“ konstatoval Musk.

A jejich slovní rozepře pokračuje dál. Nyní se Jourová do Muska opřela v rozhovoru pro DVTV, kde reagovala na Muskovu kritiku, že představuje „ztělesněné zlo“. „On nebrání šíření odporného, nemorálního obsahu,“ řekla nyní Jourová o Muskovi s tím, že se nenávist stává normou.

„Osobně rozlišuju dobro a zlo a čekala bych to i od šéfů platforem jako Elon Musk. Moc těchto lidí je obrovská, a když není vyvážená odpovědností, máme problém. On na své síti nebrání šíření obsahu, který je odporný, nemorální a zákonem zakázaný. Holokaust také začal u slov, která nikdo neopravil a nezastavil,“ uvedla pro DVTV končící eurokomisařka Věra Jourová.

„Napadlo mě pozvat Muska do Terezína, aby pochopil, čemu dává prostor na své sociální síti,“ reaguje končící eurokomisařka.

Elon Musk dlouhodobě zdůrazňuje, že je pouze absolutním zastáncem svobody slova a proti možným evropským sankcím se brání.  

Nad nápady Jourové si někteří diskutující na síti X klepali nevěřícně na čelo.

„Jourová??? Musk??? Terezín??? To už se všichni zbláznili, nebo co?“ zněl jeden z komentářů.

 

 

„Ta paní žije úplně v nějaké svojí elitářské realitě a bohorovnosti,“ usoudil další diskutér.

 

 

„Ta zlá paní chce Muska prohnat komínem v Auschwitzu?“ bavil se nad možnou pozvánkou Muska do Terezína komentující.

 

 

„Tahle bolševická kreatura už by se měla starat jen o to, aby v kanclu nenechala moc velkej bordel...,“ nešetřil dosluhující eurokomisařku Jourovou Pavel Schelle.

 

„Po platformách chceme, aby jejich zásahy do zveřejněného obsahu nepřekračovaly mez, která by znamenala cenzuru. Sítě mají svou úlohu, jenom nechceme, aby jejich škodlivý vliv měl fatální následky,“ dodala v DVTV Jourová k otázce regulace sociálních sítí ze strany Evropské unie.

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 16 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…