Dohodněte se, vzkázal Donald Trump. A nabídl své služby. Kvůli Nord Streamu

28.09.2022 19:55 | Ze sítí

Exprezident USA Donald Trump se nabídl, že zakročí a zprostředkuje mírovou dohodu mezi Ruskem, Ukrajinou a USA. Píše o tom alespoň na svém twitteru s odkazem na slova právě Donalda Trumpa editor Jack Posobiec.

Dohodněte se, vzkázal Donald Trump. A nabídl své služby. Kvůli Nord Streamu
Foto: Repro YouTube The Independent
Popisek: Donald Trump na CPAC v Dallasu

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
Podle slov Donalda Trumpa by mělo vedení Spojených států zůstat chladné a klidné – pokud jde o sabotáž plynovodu Nord Stream. „Jedná se o velkou událost, která by neměla znamenat velké řešení, alespoň zatím ne,“ poznamenává Trump.

„Katastrofa Ruska a Ukrajiny se nikdy neměla stát a rozhodně by se nestala, kdybych byl prezidentem,“ dodal Trump a podotkl, aby se situace nezhoršovala kvůli výbuchu plynovodu. 

„Buďte strategičtí, buďte chytří, vyjednejte nyní dohodu. Obě strany ji potřebují a chtějí. V sázce je celý svět,“ poznamenal Trump a nabídl se, že by mohl být tím, kdo by o ní jednal.

Plynovody Nord Stream 1 i 2 v Baltském moři byly poškozeny. Švédská premiérka Anderssonová včera uvedla, že poškození plynovodu Nord Stream je zřejmě úmyslný čin. Kreml však obvinění, že stojí za sabotáží Nord Streamu, označil dnes za absurdní. Plyn bude unikat nejméně týden. NATO chce zostřit ochranu infrastruktury. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…