Drahá legrace pro hvězdu. Přál Trumpovi smrt, turné skončilo. „Kariérní sebevražda,“ zní

17.07.2024 8:30 | Zprávy

Od naštěstí neúspěšného atentátu na prezidentského kandidáta republikánů Donalda Trumpa uplynulo už pár dní. Ale tento nebezpečný čin pořád budí ve světě vášně. Pořádný poprask vyvolala např. americká hudební skupina Tenacious D. Na jednom z koncertů skupiny vyslovil její člen Kyle Gass přímo na pódiu narozeninové přání. „Příště toho Trumpa nemiňte.“ Publikum reagovalo se smíchem a mohutným potleskem. Ale jak jde čas, kapela tohoto výroku lituje.

Drahá legrace pro hvězdu. Přál Trumpovi smrt, turné skončilo. „Kariérní sebevražda,“ zní
Foto: Screen X Jacka Blacka
Popisek: Kyle Gass (vzadu) a Jack Black (vpředu)

Atentát na Donalda Trumpa stále budí vášně. O pořádný poprask se postaral např. zpěvák Kyle Gass z americké rockové skupiny Tenacious D. Přímo na koncertě slavil narozeniny a když sfouknul svíčky, hodil slovní granát.

„Vyslov přání,“ požádal svého kamaráda kolega z kapely Jack Black.

Kyle Gass se nadechl a v Sydney ke svým 64. narozeninám promluvil. „Příště toho Trumpa nemiňte,“ popřál kandidátovi na prezidenta smrt. Z publika se ozval mohutný potlesk.

Jenže o pár dní později se situace mění. Jack Black se za nemístné přání kamaráda omluvil a zrušil světové turné kapely. Podle BBC prohlásil, že necítí, že by bylo „vhodné pokračovat v turné Tenacious D.“ Black dodal, že je „vděčný fanouškům za jejich podporu a pochopení“.

Gass se za komentář na instagramu omluvil a prohlásil, že projevil „vážný nedostatek úsudku“.

„Hláška, kterou jsem improvizoval na jevišti v neděli večer v Sydney, byla vysoce nevhodná, nebezpečná a hrozná chyba. Netoleruji násilí jakéhokoli druhu, v jakékoli formě, na nikom. To, co se stalo, byla tragédie a je mi neskutečně líto, že jsem nebyl dostatečně soudný. Hluboce se omlouvám těm, které jsem zklamal a upřímně lituji jakékoli bolesti, kterou jsem způsobil.“

Gass se navíc po incidentu rozešel se svým agentem.

„Kvůli tomu, co se stalo, jsme se rozešli,“ řekl BBC News Michael Greene z Greene Talent.

Majitel sociální sítě X Elon Musk označil Gassovo chování za „zlo“.

Senátor Ralph Babet – jediný člen parlamentu Spojené australské strany – požádal o deportaci kapely ze země.

V prohlášení uvedl, že duo by mělo být „okamžitě deportováno ze země poté, co si přálo zavraždit Donalda Trumpa na jejich koncertu v Sydney“.

FBI identifikovala střelce, který pálil na Trumpa, jako Thomase Matthewa Crookse (20), dělníka z Bethel Park v Pensylvánii, který je registrovaným republikánem.

A proč kapela vlastně zrušila turné? Na sociální síti X zaznělo vysvětlení.

„Dovolte mi vysvětlit lidem, kteří nikdy předtím nepracovali na koncertním místě… Poté, co Jack Black a jeho skupina Tenacious D v sobotu oslavili atentát na Trumpa, zvonilo jim asi 10 000 hovorů a SMS ze všech dopředu domluvených koncertních míst. A koncerty byly odvolány,“ napsal diskutér Rob Province.

Přitom každý takový koncert musí být pojištěný pro případ, kdyby se komukoli s fanoušků něco stalo, nebo kdyby tam došlo k náhodnému neštěstí. Takováto pojištění stojí nemalé peníze, které se uhradí ze vstupenek, pokud koncert proběhne.  

Existuje tedy možnost, že skupina obrátila nejen kvůli tomu, že si uvědomila svůj přešlap, ale i z ekonomických důvodů.

„Takže ne... Srdce Jacka Blacka toho dne magicky nenarostlo o 3 velikosti. Neprošel sebereflexí. Najednou nenašel morální kompas. Jeho turné bylo zrušeno. Přišel o peníze. Nebude vystupovat na jeviště. … Přiletí zpět z Austrálie a bude sedět ve svém sídle a bude se tvářit, že má morálku,“ pokračoval Rob Province.  

Rob Province promlouvá

Rob Province promlouvá

Rob Province promlouvá

Na sociální síti X také zaznělo, že podpora Bidena a navíc přání smrti Trumpovi je vlastně pro kapelu profesní sebevraždou.

„Naprostá většina představení Tenacious D se odehrává na celém americkém Středozápadě. Byla to kariérní sebevražda. Nejen podpora Bidena, ale i přání hráče kapely, který volal po Trumpově smrti.“

Poprask kolem kapely Tenacious D

Bývalá guvernérka Jižní Karolíny a velvyslankyně USA při Organizaci spojených národů Nikki Haleyová ve stejné době podpořila Donalda Trumpa. Ač patří mezi jeho silné kritiky, na sjezdu republikánů v Milwaukee promluvila jasně.

„Donald Trump má mou silnou podporu, tečka,“ prohlásila.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

potraviny

Tvrdíte, že budeme usilovat o budoucnost, kde bude mít každá rodina přístup k zdravým, udržitelným a cenově dostupným potravinám. Zajímá mě, jak přesně toho chcete docílit? Jak chcete zajistit cenově dostupné potraviny pro všechny? Děkuji za možnou odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

a kdy své turné zruší , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 17.07.2024 8:40:33
nebo bude zrušeno mpa? U nás se taková přání tolerují dokonce v nejvyšších politických kruzích? To je pěkný hnus.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Si dělá prču, ten Fiala, vyhrkli nad „zlevněnou“ klobásou

4:45 Si dělá prču, ten Fiala, vyhrkli nad „zlevněnou“ klobásou

Langoš za 130 korun, párek v rohlíku za 70, grilovaná klobása za 145, pivo za 70 korun. I takové cen…