Důkaz! Milion chvilek vedle akce proti vládě. Bobošíková odhalila

02.11.2022 11:17 | Komentář

„Všimli jste si, že pro vládní koalici není demonstrant jako demonstrant? Demonstrant, který chce, aby měla Fialova vláda Českou republiku na prvním místě, je populista, buran, obchodník se strachem nebo prokremelský extremista. A jedině ten demonstrant, který vidí tuto vládu jako jedinou alternativu, je demokratický občan,“ uvedla v pořadu „Aby bylo jasno“ moderátorka Jana Bobošíková k rozdílům v pohledu na páteční demonstraci Ladislava Vrabela „Česká republika na 1. místě“ a nedělního shromáždění Milionu chvilek. Poukázala, že na akci Milionu chvilek zněla ve vládě spíše podpora.

Důkaz! Milion chvilek vedle akce proti vládě. Bobošíková odhalila
Foto: repro YouTube kanál uživatele Aby bylo jasno
Popisek: Moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
Bobošíková se ve svém pořadu vrátila k nedělní demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii svolané pod heslem „Česko proti strachu“. Shromáždění, na němž měly být podle policie „nižší desítky tisíc lidí“ a které mělo vyjádřit od zúčastněných českou solidaritu s Ruskem napadenou Ukrajinou či to, že „si demokratické hodnoty, které jsme si před více než třiceti lety vybojovali, vzít nenecháme“ podle ní mělo účast „přibližně stejného počtu lidí“ jako páteční demonstrace pod názvem „Nenásilná revoluce – Česká republika na 1. místě“ organizovaná Ladislavem Vrabelem.

Nedělní demonstrace se proti té páteční dosti vyhradila a organizátoři na ní odmítli například příklon k putinovskému Rusku výměnou za levnější plyn či se vymezili proti projevům řečníků pátečního protestu, na němž v den, kdy si lidé po Česku připomínali výročí vzniku samostatného československé státu, zaznívaly nejen výzvy k demisi vlády Petra Fialy, ale rovnou k uskutečnění převratu.

„My převezmeme tuto zemi,“ hlásal k davu pořadatel Vrabel a bývalý místopředseda KSČM Josef Skála, kandidující na prezidenta, z pódia na Václavském náměstí hlásal, že jen demonstrací vše skončit nemůže a cílem je „nenásilná revoluce“.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Bobošíková poukázala, že druhý z protestů měl na rozdíl od toho pátečního podporu i od některých politiků z vládních stran: „Na rozdíl od páteční demonstrace podpořili Milion chvilek vládní politici a to i svou osobní přítomností. Jako například senátor Vystrčil z ODS.“

„Jedna z taxislužeb dala sto korun slevu každému, kdo jel na Václavské nebo z Václavského náměstí,“ komentovala též poskytování stokorunové slevy na dopravu od společnosti Liftago.

Česká televize podle Bobošíkové o akci Milionu chvilek informovala „bez toho, že by nechala zaznít jakýkoliv protichůdný názor“.

„A pozor! Reportáž z Václavského náměstí zakončil zpravodaj Michal Kubal slovy ,tolik odsud z Kyjeva',“ tvrdila Bobošíková, načež ve svém pořadu přisadila, že „Česká televize na závěr ve svatém proukrajinském nadšení přesadila Václavské náměstí z Prahy v České republice do ukrajinského Kyjeva“. „Jak je vidět propaganda dokáže zatemnit mysl redaktorovi České televize tak, že po ukončení reportáže z Václavského náměstí z Prahy prohlásí: ‚Tolik odsud z Kyjeva‘,“ spustila na reportéra Kubala.

Bobošíková však ve svém pořadu vystřihla pouze část z vysílání nedělních Událostí ČT. V reportáži se i přes protichůdné tvrzení Bobošíkové Kubal skutečně přihlásil z Kyjeva a z ukrajinské metropole v ní shrnoval dění v zemi, přičemž se velmi krátká část reportáže týkala i demonstrace z Prahy. „Podpořit Ukrajinu přišly v podvečer také desítky tisíc lidé na Václavské náměstí v Praze. Akce se konala pod názvem ‚Česko proti strachu‘. Řečníci varovali před Ruskem, jeho domácími obhájci a dezinformátory, ale zazněly také výzvy k podpoře lidí ohrožených inflací," řekl v reportáži Kubal, načež pouze následoval prostřih z Prahy, on sám však celou reportáž uskutečnil z Kyjeva.

Bobošíková poté v pořadu s pohledem na to, že i na nedělní akci zazněla „jemná kritika“ k Fialově vládě. „Jakkoliv vnímáme, že vláda teď vládne v opravdu nelehké situaci, bohužel je jasné, že některé její kroky, jejich komunikace či rychlost jsou minimálně sporné,“ zaznělo například z pódia.

Zakladatel Milionu chvilek Mikuláš Minář pak zdůraznil, že jsou „mnozí občané i firmy v České republice v existenčním ohrožení“. „Je třeba to brát vážně, ale zároveň je třeba vědět, kdo za to může a to je Vladimir Putin,“ hlásal ke shromážděným.

Bobošíková pak pokračovala s tím, že se přítomní nesešli na protest ani na podporu současné vlády, z pódia však zazněly slova tvrdící, že je současná vláda v tuto chvíli „ta nejlepší možná“. „Je to vláda, která nestojí na hlasech populistů, komunistů a extrémistů,“ uvedla na akci mluvčí spolku Hana Strašáková.

Moderátorka si povšimla poděkování přítomným přímo od premiéra Petra Fialy (ODS), jenž podotkl, že podpora akce od desetitisíců lidí je „výborná zpráva pro naši zemi“. „Lidem není lhostejné, kam bude směřovat naše společnost. Vážím si toho. O svobodu a demokracii musíme aktivně pečovat,“ komentoval.

„Mimochodem – všimli jste si, že pro vládní koalici není demonstrant jako demonstrant? Demonstrant, který chce, aby měla Fialova vláda Českou republiku na prvním místě, je populista, buran, obchodník se strachem nebo prokremelský extremista. A jedině ten demonstrant, který vidí tuto vládu jako jedinou alternativu, je demokratický občan,“ tvrdí ve videu Bobošíková.

A závěrem také upozornila na komentář Milionu chvilek po oznámení kandidatury Andreje Babiše, že dle nich „obžalovaný člověk nemá kandidovat na prezidenta“.

Celý pořad můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…