Jourová uvedla, že Evropská komise má důkazy, že stejné produkty mají dvojí kvalitu a že jsou mezi nimi neopodstatněné rozdíly. „Navrhli jsme zákaz dvojí kvality stejných značek potravin. Výrobce pak musí vysvětlovat, proč tomu tak je,“ řekl s tím, že by bylo dobré, aby tato legislativa prošla v co nejtvrdší variantě. „Budeme o tom jednat během ledna, únoru, můj záměr je dostat to z trhu pryč,“ dodala eurokomisařka.
Tyto potravinové rozdíly našli prý už u dvaceti členských zemí. „Zákaz blokují země, kde to spotřebitelé necítí jako problém, jako v Německu, ve Skandinávii. V některých zemích se spotřebitelé cítí jako druhořadí. V Česku to spotřebitelé cítí jako křivdu,“ uvedla Jourová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: nab