Elon Musk: Poslední skutečné volby v USA, pokud nevyhraje Trump. Toto se chystá

30.09.2024 10:26 | Monitoring

Miliardář Elon Musk, majitel sociální sítě X, se po čase znovu vyjádřil k prezidentským volbám v USA. Republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa popsal jako poslední naději na záchranu demokracie. Pokud bude prezidentkou zvolena stávající viceprezidentka Kamala Harrisová, Spojené státy už svobodné volby nezažijí. Tak to vidí Elon Musk.

Elon Musk: Poslední skutečné volby v USA, pokud nevyhraje Trump. Toto se chystá
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Elon Musk vnímá republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa jako poslední naději na záchranu demokracie v USA. Kvůli imigrantům. „Pokud se byť jen 1 z 20 ilegálních migrantů stane během roku občanem, což demokraté urychlují, jak je to v lidských silách, byly by to asi 2 miliony nových legálních voličů za 4 roky,“ napsal Musk.

Jedním dechem dodal, že v tzv. swings states, tedy v těch státech USA, kde jedny volby vyhraje republikán, druhé demokrat a třetí třeba zase republikán, bývá rozdíl mezi kandidáty jen pár desítek tisíc hlasů.

„To znamená, že pokud ‚Demokratická‘ strana uspěje, nebudou již žádné swingové státy!“ zdůraznil Musk.

A hned pokračoval příkladem tzv. swings states a na druhé straně z Kalifornie, kde lidé dlouhodobě jasnou většinou hlasů volí demokraty.

Anketa

Který muž v čele vlády je nejlepší?

14%
hlasovalo: 33803 lidí
„Administrativa Bidena a Harrisové navíc vozila ‚žadatele o azyl‘, kteří rychle získali občanství, přímo do států jako Pensylvánie, Ohio, Wisconsin a Arizona. Je to jistý způsob, jak vyhrát každé volby. Amerika se pak stane státem jedné strany a s demokracií je konec. Jediné ‚volby‘ budou primárky Demokratické strany. To se již stalo v Kalifornii před mnoha lety, po amnestii z roku 1986. Jediná věc, která brání Kalifornii před extrémním socialismem a dusící vládní politikou, je to, že lidé mohou opustit Kalifornii, a přesto zůstat v Americe. Jakmile celou zemi ovládne jedna strana, nebude úniku,“ prohlásil Musk.

Pokud se tato vize naplní, celou Ameriku zachvátí noční můřa, jak z Muskova pohledu zažívá San Francisco.

Elon Musk promlouvá

Elon Musk promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Tohle přece říkají sv*ně, pane Foltýne.“ Ševčík usvědčuje plukovníka

10:40 „Tohle přece říkají sv*ně, pane Foltýne.“ Ševčík usvědčuje plukovníka

Ekonom Miroslav Ševčík pro ParlamentníListy.cz reagoval na vývoj ve vládní pětikoalici, ze které se …