Elon Musk výrazně vstoupil do voleb v USA

07.11.2022 21:24 | Ze sítí

Miliardář Elon Musk a majitel společnosti Twitter doporučuje na sociální síti americkým voličům, aby v zítřejších volbách do Kongresu hlasovali pro republikány. Zanedlouho následoval apel na americké voliče ze strany šéfa Bílého domu Joea Bidena a bývalého prezidenta Spojených států Baracka Obamy.

Elon Musk výrazně vstoupil do voleb v USA
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Musk svůj vzkaz na Twitteru adresoval takzvaným nezávisle smýšlejícím voličům: „Sdílená moc udrží na uzdě nejhorší excesy obou stran. Proto doporučuji hlasovat pro republikánský Kongres vzhledem k tomu, že prezident je demokrat,“ napsal Musk na Twitteru.

 

 

„Zatvrzelí demokraté nebo republikáni nikdy nevolí druhou stranu, takže nezávislí voliči jsou ti, kteří skutečně rozhodují o tom, kdo bude vládnout!“ dodal v dalším tweetu Musk, který již dříve avizoval, že bude hlasovat pro republikány.

 

 

Republikány podpořila i dcera Donalda Trumpa. Ivanka svému otci pomáhala při jeho kampani v rámci prezidentských voleb v roce 2016. Na svém twitteru rovněž stručně vybídla americké občany, aby šli hlavně volit.

 

 

Podle Bidena budou úterní volby do Kongresu „rozhodujícím“ momentem pro budoucnost americké demokracie, prohlásil to v sobotu americký prezident Joe Biden na velkém předvolebním mítinku ve Filadelfii.

Krátce po Muskově doporučení Biden společně s Obamou natočil „krátké připomenutí“, aby Američané šli volit. Odkázali je na web IWillVote.com, kde zjistí veškeré informace.

V úterních volbách by měli republikáni získat většinu ve Sněmovně reprezentantů, Senát je nestranickými volebními prognostiky hodnocen jako nerozhodný, uvádí agentura Reuters. Většinu v obou komorách by mohli využít k zastavení Bidenovy legislativní činnosti a k zahájení potenciálně politicky škodlivých vyšetřování Bidenovy administrativy a rodiny.

Kyle Kondik z Centra pro politiku na Virginské univerzitě řekl, že je nepravděpodobné, že by Muskova slova ovlivnila výsledek voleb.

„Je těžké očekávat, že by jakýkoli druh ‚podpory‘ celebrity, jakou tato akce v podstatě je, měl velký, pokud vůbec nějaký vliv na chování voličů,“ řekl Kondik.

Bílý dům se k Muskovu tweetu odmítl vyjádřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…