Foltýn spílal Rusku a Číně. Nevšiml si, že to samé platí pro něho

25.08.2024 4:44 | Rozhovor

„Stačilo současné vlády Petra Fialy. Je to vláda, která podrývá naši suverenitu, ničí zájmy českého státu i blaho našich občanů,“ říká právnička a kandidátka STAČILO! Jana Turoňová. „Česká televize je dnes nástrojem propagandy, nikoliv nezávislým informačním zdrojem,“ uvedla pak na adresu ČT a řekla, co si myslí o iniciativě „Nekrm hydru“. Dostala se také ke školství a zmínila i neziskovky.

Foltýn spílal Rusku a Číně. Nevšiml si, že to samé platí pro něho
Foto: archiv: J. Turoňová
Popisek: Právnička Jana Turoňová.

Řekněte STAČILO! spolu se mnou, vyzýváte na FB voliče k blížícím se krajským volbám. Zeptám se tedy rovnou. Čeho, podle Vás, v této zemi „stačilo“?

V první řadě stačilo současné vlády Petra Fialy. Je to vláda, která podrývá naši suverenitu, ničí zájmy českého státu i blaho našich občanů. Vnucuje nám svoji proamerickou a probruselskou politiku, ale tento svět končí. Jsme v situaci, kdy musíme chystat změny. Musíme změnit dosavadní koloniální postavení České republiky a musíme začít s hledáním nového politického a ekonomického uspořádání. Základní směr je jasný. Posílení přímé demokracie, jasná odpovědnost politiků za jim svěřený úsek, definování národního zájmu, podpora českého kapitálu. Musíme skoncovat s rozptýlenou politickou odpovědností a zavést morální kodex politika. Současný Západ nás pod rouškou liberální demokracie vede k oligarchii a totalitě a toho stačilo!        

Podívejme se na reformu zákoníku práce. Co říkáte na změny, které vláda chystá v zákoníku práce.

Předložené návrhy mají dvě roviny. Pohled zaměstnance a pohled zaměstnavatele. Ale obě nahrávají zejména velkým firmám. Takovým, které si mohou dovolit relativně často střídat pracovníky, když jim tito nevyhovují. To mě znepokojuje ze dvou důvodů. Za prvé jde o zaměstnance. Ztrácí své jistoty a stává se z nich závislá skupina novodobých otroků. Když nebudou vyhovovat, když nebudou mít správné výsledky, správné názory, půjdou. Na druhou stranu se relativně lehce mohou z pracovního poměru vyvázat i sami zaměstnanci. A to může způsobovat velké problémy malým a středním zaměstnavatelům, kteří nemají své personalisty, jako velké firmy a nadnárodní korporáty. Osobně bych se zaměřila na takovou změnu zákoníku práce, která by reflektovala různorodost pracovně právních vztahů. Stručně řečeno, jiná je pozice ve státní správě, jiná u drobného podnikatele, jiná v globálních firmách. V současných změnách vidím jen další snahu, jak oslabit a zlikvidovat střední třídu.    

Máme tady novou iniciativu s názvem „Nekrm hydru“, která v podstatě vyzývá k neplacení koncesionářských poplatků pro ČT.  Co na ni, opět jako právnička, říkáte? Je to správná cesta?

Je dobře, že taková nátlaková iniciativa vznikla. Česká televize jednoznačně neplní svoji veřejnoprávní funkci a je v pořádku, že se veřejnost ozývá. Na to má právo. Samozřejmě není správné vybízet k porušování zákona. Lidé, kteří koncesionářské poplatky nezaplatí, porušují zákon a mohou být sankcionováni. Proto se celá akce pohybuje na tenkém ledě a je v tomto ohledu kontroverzní. Sami iniciátoři však nejsou těmi, kteří za někoho rozhodují. Pouze organizují koordinovaný postup odporu, ke kterému se občané mohou ale také nemusí připojit. Každý se může rozhodnout sám a riskovat dle svého uvážení. Rozhodně se jedná o odvážnou akci.

A když se podíváme konkrétně na ČT, jak hodnotíte její činnost, především zpravodajství?

Česká televize je dnes nástrojem propagandy, nikoliv nezávislým informačním zdrojem. Ve zpravodajství je to nejviditelnější. Podporu získává pouze jeden ideologický směr, který je v souladu s vládní politikou. Představitelé jiných názorových a politických proudů jsou znevýhodňováni, dehonestováni, nebo zcela umlčováni. Často nejsou vůbec vpuštěni na televizní obrazovky a vytváří se tak dojem, že neexistují. Česká televize vytváří svým působením falešnou představu o realitě v České republice, v Evropě i ve světě. Zcela deformuje skutečný svět, ve kterém žijeme. Je to obrovský podvod, za který by měli nést její představitelé odpovědnost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jediné řešení je TV vypnout a nesledovat! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 25.08.2024 9:50:01
Jsou lepší možnosti jak se zabavit!

|  13 |  1

Další články z rubriky

Tichá smrt Ukrajiny. Pokud USA zásadně nezmění svůj přístup, zní varování

7:35 Tichá smrt Ukrajiny. Pokud USA zásadně nezmění svůj přístup, zní varování

Pokud si někdo myslí, že ruský vládce Vladimir Putin ukončí agresi proti Ukrajině, pokud se mu dosta…