Francouzi procvičí, jak rychle se přesunou k Rusku. „Vyšleme signál“

08.10.2024 9:20 | Monitoring

Příští rok se francouzská armáda zúčastní vojenského cvičení Dacian Spring 2025 v Rumunsku, které prověří její schopnost rychlého přesunu na východní křídlo NATO. Cvičení má klíčový význam pro posílení obrany proti možné ruské agresi. Velitel pozemního velení armády pro Evropu, generál Bertrand Toujouse, cvičení označil za „strategický signál“.

Francouzi procvičí, jak rychle se přesunou k Rusku. „Vyšleme signál“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Francoužští vojáci na přehlídce

Cvičení Dacian Spring 2025, plánované na květen v Rumunsku, prověří schopnost francouzských vojáků rychle se přesunout na východní křídlo NATO. Francouzskou armádu tak čeká klíčová zkouška, zatímco se bude transformovat na sílu schopnou čelit Rusku, informuje server Politico.

„Zvykli jsme si hrát na válku. Nyní je určen nepřítel a my cvičíme s lidmi, se kterými bychom skutečně šli do války,“ řekl v pátek šéf pozemního velení armády pro Evropu generál Bertrand Toujouse. Cvičení Dacien Spring 2025 je dle jeho slov „strategickým signálem“.

V rámci této akce se francouzská armáda snaží dosáhnout cíle vyslat brigádu do Rumunska do 10 dnů, což je klíčový krok k splnění plánovaných obranných cílů do roku 2027.

Francouzské pozemní síly procházejí transformací, aby se připravily na konflikty vysoké intenzity, jako je válka na Ukrajině. Účelem cvičení je potvrdit důvěryhodnost Francie u spojenců v NATO a zajistit schopnost rychle nasadit brigádu připravenou k boji.

Generál Bertrand Toujouse a jeho zástupce Pierre-Eric Guillot zdůraznili potřebu zlepšit vojenskou mobilitu v Evropě, aby se překonaly byrokratické překážky a zefektivnily logistické postupy. Dřívější přesuny vojáků do Rumunska byly komplikovány administrativními procedurami, ale nyní armáda zkoumá různé způsoby dopravy, které zajistí rychlejší nasazení.

Kromě cvičení Dacian Spring se francouzská armáda snaží splnit ambiciózní cíle obranného plánování do roku 2027 včetně schopnosti nasadit divizi připravenou na válku do 30 dnů včetně munice a zásob. To bude vyžadovat stabilní financování a podporu od francouzské vlády, která se snaží omezit deficit. Budoucí výdaje na obranu tak zůstávají klíčovým faktorem pro úspěšné dosažení stanovených cílů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 55 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ano, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMarcello z Nástrojárny , 08.10.2024 10:39:59
Myslím že už to kdysi Francoužtí generálové zkoušeli a nějak to nedopadlo.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vyhnal jsem Zaorálka, chlubil se student. Jenže je to jinak

9:53 Vyhnal jsem Zaorálka, chlubil se student. Jenže je to jinak

Hajzle proruský, ulevil si vítězně uživatel sítě X, když informoval, že Filozofická fakulta Univerzi…