Hokej bez Rusů: Stejně by o žádné medaile nehráli, smál se komentátor Schmarcz

27.05.2024 20:12 | Zprávy

Rusové na hokejovém mistrovství v Praze nechyběli, beztak by o medaile nehráli – tak komentoval pro CNN Prima News absenci ruských hokejistů na šampionátu komentátor Martin Schmarcz. Thomas Kulidakis si naopak povzdechl nad tím, jak do sportu včetně hokeje vstupuje politika. Zlatá medaile pro hokejisty Česka bez účasti hokejistů Ruska nemůže být považována za plnohodnotnou, informovala ruská média.

Hokej bez Rusů: Stejně by o žádné medaile nehráli, smál se komentátor Schmarcz
Foto: Repro Facebook
Popisek: Český hokejový nároďák 2024

„Hokejové mistrovství světa bez hráčů Ruska část společnosti nevnímala jako plnohodnotné,“ upozornil v pořadu CNN Prima News Thomas Kulidakis.

Martin Schmarcz k jeho slovům podotkl: „Politika má být stejně jako hokej týmový sport. Rusové ho hrají stejně blbě, jako dělají politiku. Rusové jsou toho schopni, pouze pokud ‚nad sebou mají carskou knutu‘,“ vyjádřil svůj názor. A že i kdyby se Rusové turnaje v Praze a v Ostravě zúčastnili, stejně by podle slov Schmarcze o medaile nehráli.

Kulidakis se vyjádřil, že politika se do sportu tahat nemá, stejně jako do roviny osobních vztahů. „Má jít jen o spolupráci, která povede k vytváření dobrých podmínek pro sportovce,“ poukázal.

Zatímco v průběhu hokejového šampionátu v Praze a v Ostravě přinášela ruská média o jeho konání informace povětšinou strohé a s důrazem na „nespravedlivou“ neúčast sborné, po skončení turnaje se objevilo přece jen obsáhlejší hodnocení. A to překvapivě nepostrádalo nejen chválu hry obou finalistů, ale také ocenění úrovně turnaje a atmosféry při duelech panující v hledišti. A také nečekaně otevřenou kritiku do vlastních řad.

O neplnohodnotném zlatu pro Česko hovoří i některé hlasy z Ruska. „Vítězství české reprezentace na mistrovství světa nemůže být bez účasti ruské reprezentace plnohodnotné. Již jsme řekli, že vyloučit národní tým z politických důvodů, které nemají se sportem nic společného, je vrcholem cynismu,“ prohlásil trenér Sergej Nazarov.

Komentátor listu Sport-Express Michail Zislis zdůraznil, že čeští hokejisté triumfu na světovém šampionátu dosáhli díky tomu, že byli pod vedením trenéra Radima Rulíka, který v minulosti vedl v KHL Avangard Omsk a Lev Poprad. A nesouhlasil s těmi, kteří neúčast hráčů Ruska odsuzují: „Snobství řady domácích (ruských) odborníků a veteránů, kteří vnímají mistrovství světa jako absurdní akci, pokud je bez účasti ruské reprezentace, a dokonce ignorují sledování zápasů, je těžké pochopit. Musíme se naopak z těchto zápasů poučit, protože dříve nebo později se na mezinárodní scénu vrátíme,“ konstatoval komentátor Zislis.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mohla být Ruská ostuda !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSaJe , 28.05.2024 8:51:26
Proč nedoporučil Schmarcz pozvat na turnaj Rusy ? ... mohly být mezinárodně zostuzeni (?) Výrok, "Stejně by o medaile nahráli" je na úrovni 8- letých dětí. Ale, kdo uráží a ponižuje Rusy, je v očích mnohých našich občanů, hrdina. Je mi líto všech, kteří se tomu výroku nějakého Schmarcze zasmáli !

|  9 |  0

Další články z rubriky

A co moje matka? Z Ukrajiny unikl dopis o tamních poměrech

11:14 A co moje matka? Z Ukrajiny unikl dopis o tamních poměrech

Ukrajina se snaží řešit nedostatek vojáků zavedením nového mobilizačního zákona, který však způsobuj…