Ikonické letouny budou létat s pražskými motory

16.07.2024 14:55 | Tisková zpráva

Český průmysl zaznamenává významné úspěchy a zdá se, že novou zlatou éru zažívá také tradiční český letecký průmysl. Významným krokem na této cestě je nedávno uzavřená smlouva mezi společnostmi Aircraft Industries a Avio Aero, která přináší nové příležitosti pro obě firmy i celý sektor.

Ikonické letouny budou létat s pražskými motory
Foto: Archiv Omnipol
Popisek: Pierfederico Scarpa, viceprezident pro strategii, marketing a prodej společnosti Avio Aero a Alena Medová, předsedkyně představenstva Aircraft Industries

Před dvěma lety čelila společnost Aircraft Industries kritické situaci po vypuknutí války na Ukrajině, která způsobila ztrátu jediného významného trhu – Ruska. Díky záchraně skupinou OMNIPOL se však podařilo tuto tradiční českou firmu stabilizovat a nastartovat její nový růst.
 
Společnosti Avio Aero a Aircraft Industries oznámily uzavření víceleté smlouvy na dodávku 40 turbovrtulových motorů H80 a H85. Tyto motory budou pohánět ikonické letouny L-410 UVP-E20 a L-410 NG. Tento kontrakt nejenže posiluje jejich partnerství, ale také zdůrazňuje závazek obou firem poskytovat špičkové produkty a inovace v leteckém průmyslu.
 
Motory H80 a H85 z rodiny turbovrtulových motorů řady H se pyšní vysokou spolehlivostí a nízkými nároky na údržbu. Kompletně vyvinuté a vyráběné v pražském závodě Avio Aero, tyto motory již nalétaly více než 21 milionů hodin ve vzdálených a náročných podmínkách po celém světě. Intervaly mezi generálními opravami (TBO) až 4000 hodin zajišťují efektivní a ekonomické řešení pro širokou škálu aplikací.
 
„Jsme velmi potěšeni, že můžeme být i nadále klíčovým partnerem společnosti Aircraft Industries a podporovat rozšiřování flotily letounů L-410 o naši rodinu turbovrtulových motorů řady H,“ uvedl v tiskové zprávě Pierfederico Scarpa, viceprezident pro strategii, marketing a prodej společnosti Avio Aero.
 
Nejnovější model letounu L-410 NG, poháněný motory H85-200 a vybavený moderní avionikou Garmin 3000, je navržen tak, aby splňoval náročné požadavky na ekonomiku provozu, spolehlivost a bezpečnost. Tento víceúčelový letoun, který integruje pokročilé výrobní technologie a bezpečnostní systémy, nabízí vynikající výkon i v nejnáročnějších podmínkách.
 
„V Aircraft Industries si velmi vážíme dlouhodobé spolupráce s pražským turbovrtulovým excelence centrem Avio Aero a jsme rádi, že můžeme oznámit podpis tak významné smlouvy,“ uvedla Alena Medová, předsedkyně představenstva Aircraft Industries.
 
Nová smlouva mezi Avio Aero a Aircraft Industries je významným krokem vpřed pro obě společnosti. Podtrhuje jejich odhodlání pokračovat v inovacích a poskytovat vysoce kvalitní produkty, které posilují pozici českého leteckého průmyslu na světovém trhu.
 
„Jsme opravdu hrdí na to, že je náš letoun L-410 poháněn motory řady H, které navazují na tradici a kvalitu českých leteckých motorů Walter. Jejich výkon a spolehlivost byly prokázány v nejnáročnějších podmínkách po celém světě a my jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s naším partnerem ze společnosti Avio Aero na neustálých inovacích a zlepšování,“ dodala Alena Medová.
 
Záchrana Aircraft Industries skupinou OMNIPOL se ukázala být klíčovým momentem v historii firmy. Dnešní úspěchy a pokračující růst ukazují, že společnost je na správné cestě k obnově a dalším úspěchům na globálním trhu letectví.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

13:09 Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

Rádoby atentátník na Donalda Trumpa je dokonce spisovatel. Na Amazonu se za 67,50 Kč prodává jeho kn…