Jako když kuřata pochodují za KFC. Na Pride se oslavovala Palestina

11.08.2024 6:36 | Monitoring

Tomáš Novák, zastupitel městské části Praha 11 za hnutí ANO, navštívil dnešní pochod Prague Pride. Očekával, že akce bude oslavovat LGBT práva a manželství pro všechny, ale byl překvapen výraznou propagací Palestiny a nenávistnými projevy vůči Izraeli. Upozornil také, že významným partnerem Prague Pride je Open Society Foundation, kterou založil George Soros.

Jako když kuřata pochodují za KFC. Na Pride se oslavovala Palestina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvod 14. ročníku festivalu sexuálních menšin Prague Pride

Na pochod Prague Pride s podtitulem „Pochod pro každou rodinu“ se dnes zašel podívat také zastupitel městské části Prahy 11 za hnutí ANO Tomáš Novák. „Přiznám se, že to, co jsem tam na vlastní oči viděl, bylo mnohem, mnohem horší, než jsem čekal,“ popsal své dojmy z Prague Pride v příspěvku na Facebooku.

Novák očekával, že průvod bude oslavovat LGBT práva a manželství pro všechny. „Ač nesouhlasím s myšlenkami progresivní levice, tak toto bych ještě dokázal v ulicích Prahy akceptovat,“ uvedl. Byl však šokován tím, že viděl výraznou propagaci Palestiny a nenávistné projevy vůči Izraeli. „V průvodu jsem viděl opravdu hodně palestinských vlajek.“

Šlo o zadní část průvodu, až za zaměstnanci Vodafonu s nafukovacími péry, nebo Škodováky s dechovkou.

Dále ho zarazilo, že v průvodu se objevily také transparenty a vlajky spojené s Antifou a protikapitalistickými hesly. Antifa je hnutí, které se zaměřuje na boj proti fašismu a rasismu, ale často bývá kritizováno pro své radikální metody a názory. Donald Trump během protestů Black Lives Matter v roce 2020 vyzýval k jejímu zakázání, což se nakonec nestalo.

Novák si také povšiml transparentů odkazujících v souvislosti s Izraelem na rok 1917. To je pravděpodobně odkaz na Balfourskou deklaraci z roku 1917, ve které britská vláda slíbila podporu establishmentu „národního domova“ pro Židy v Palestině. „Pokud ovšem propalestinští demonstranti odkazují na rok 1917, tak to znamená, že neuznávají Stát Izrael v žádné podobě. To je pro mě ovšem nepřijatelné,“ napsal Novák s údivem, že lidé, kteří se účastní akce propagující lásku a toleranci, zároveň projevují nenávist vůči Izraeli.

„Je takové až orwellovské, že tuto nenávist vůči Izraeli projevují lidé na pochodu, který má údajně být pro lásku a toleranci. Opravdu jsem si dneska na Václaváku připadal, jak v Orwellově románu 1984,“ popsal své pocity z pochodu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

svoboda slova

Dobrý den, jak si podle vás v otázce svobody slova vede tato vláda? Není horší než nějaký cenzor na sociálních sítích? Otázkou taky je, zda to tak není všude, nebo myslíte, že FB zavádí cenzuru na vlastní popud?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kočka snědená migranty novým tématem voleb v USA

10:24 Kočka snědená migranty novým tématem voleb v USA

Volební souboj v USA může být hodně těsný. Pro voliče demokratů i republikánů je nejdůležitějším tém…