Jan Schneider: Fiala rozum neztratil, nikdy ho neměl. A Zelenskyj je na tom nejspíš podobně

19.10.2024 19:45 | Monitoring

Publicistka Jana Bobošíková si tentokrát do svého internetového pořadu Aby bylo jasno pozvala analytika a taktéž publicistu Jana Schneidera. A ten dokázal, že pro tvrdá vyjádření nechodí daleko. Sepsul hlavní česká média a o premiérovi Petru Fialovi (ODS) poznamenal, že zastírá pravdu. „Fiala neztratil rozum, protože ho v podstatě neměl. Celé jeho jednání je velice chaotické,“ pravil Schneider. A to byl teprve začátek.

Jan Schneider: Fiala rozum neztratil, nikdy ho neměl. A Zelenskyj je na tom nejspíš podobně
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jan Schneider v Aby bylo jasno

Hned v úvodu konstatoval, že spolu s migrací se zvyšuje i riziko šíření nakažlivých chorob. Na to upozorňovala BIS už v době, kdy v jejich řadách působil ještě Jan Schneider. Konstatoval, že dnešní členové BIS, ale i dnešní politici, se mohli poučit z minulosti. EU podle Schneidera imigraci neřeší. Unie mu připomíná starý koráb, který skřípe, protože politici považují za důležitější jiné problémy.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 11604 lidí
Přitom migrace podle jeho názoru není nic menšího než „zbraň hromadného ničení“, která je používaná na zdevastování Evropské unie. A přichází ze zemí, které v minulosti oslabily Západ – jako Irák, Libye a další. „V zemích, které Západ pomáhal roztřískat, tam se žít nedá,“ pravil Schneider.

Podle jeho názoru nesmíme zapomínat ani na to, že i v Africe se vedou války a že Afriku trápí sucha. Takže tamní obyvatelé se prostě musí dát do pohybu.

Okomentoval také počínání předsedy české vlády Petra Fialy (ODS).

„Fiala neztratil rozum, protože ho v podstatě neměl. Celé jeho jednání je velice chaotické. Sedí na premiérské funkci, na které by měl sedět někdo rozumnější,“ pravil na adresu předsedy vlády Petra Fialy, který se z jeho pohledu snaží lidi přesvědčovat, že pravdou je to, co říká on a ne to, co reálně občané vidí vedle sebe. „Fialova realita je trochu z jiného světa, než ve kterém žijeme my,“ pokračoval Schneider.

Konstatoval, že vládní čtyřkoalice se může pokusit ovlivnit volby skrz korespondenční volbu.

„Propaganda bude fungovat, oni budou dělat, co umějí, ale zdá se mi, že to už nebude fungovat,“ konstatoval Schneider, podle něhož lidé vidí, že realita neodpovídá tomu, co vidí v hlavních médiích. „Lidé budou mít před volbami realističtější obraz, než se bude těm médiím líbit,“ konstatoval Schneider.

Dodal, že důležité nitky moci vedou kamsi na Hrad, k lidem, kteří se snaží tvořit jakýsi český deep state někoho, kdo dostal na Hrad Petra Pavla a vybrousil ho jako diamant, řekl Schneider a naznačil, že reálnou moc drží právě tato údajná klika z Hradu a Petr Fiala je už jen „ťulpas“, který reálnou moc už příliš nedrží. Tak to vidí Jan Schneider.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 6431 lidí
Pokud jde o válku na Ukrajině, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podle Schneidera hraje o svoji budoucnost a hraje tak, že se snaží rozprodat tamní nerostné bohatství. Poslední možností už pak je špinavá jaderná bomba, jinými slovy rozprášení jaderného materiálu nad Ruskem. „Užití špinavé bomby, to už je v podstatě teroristický čin,“ vypálil Schneider s tím, že ukrajinský prezident se neštítí ani takového kroku.

„Zelenskyj žije stejně jako Fiala na jakémsi obláčku, který nemá s realitou vůbec nic společného,“ zhodnotil Schneider.

Jedním dechem doplnil, že Rusko si Ukrajiny nevšímalo, dokud věřilo, že Ukrajina zůstane neutrální zemí. Ale když se Ukrajina rozhodla, že už neutrální nebude, Rusové začali jednat. A z tohoto pohledu se mu nezdá reálně, že by Západ na Ukrajině zaváděl např. společnou zbrojní výrobu. Zvláště ne v situaci, když Rusové dál a dál tlačí na Ukrajinu, přestože dostávají nějaké rány. Rusové podle Schneidera počítají s tím, že dostanou nějakou tu ránu, ale počítají také s tím, že tyto rány vydrží a budou tlačit.

Schneider je přesvědčen, že Ukrajinci vyprovokovali Rusko, že Západ Ukrajinu chvíli podporuje, ale nakonec dá od Ukrajiny ruce pryč. „Celá ta tíha rekonstrukce Ukrajiny prostě spadne na krk Rusku,“ vyjádřil svůj názor Schneider.

Pár slov věnoval i válce v Izraeli. Česko Izrael podporuje, ale podle Schneidera se může svět jako celek dívat na akce Izraele poněkud jinak, než se nám může zdát z Česka. Odmítl však, že by Izrael páchal kupříkladu v pásmu Gazy genocidu. „Evropa se k těm židům prostě nezachovala dobře, a proto je nemá ráda,“ poznamenal.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 14 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Pak mi do koalice vleze ten černop*delník“. Sto třicet let s lidovci

20:16 „Pak mi do koalice vleze ten černop*delník“. Sto třicet let s lidovci

Během pátku zaujaly na sjezdu lidovců v Olomouci dvě události: Volba ministra zemědělství Marka Výbo…