Jandourek u Šafra označil prezidenta Zemana za „virus“

14.07.2019 12:27 | Zprávy

Komentátor serveru Forum24.cz Jan Jandourek se rozepsal o prezidentu Miloši Zemanovi. Podle jeho slov je jako počítačový virus – pečlivě vymyšlený, škodící a rozšířený.

Jandourek u Šafra označil prezidenta Zemana za „virus“
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Je zajímavé vidět, kolik je podobností mezi počítačovým virem a Milošem Zemanem. Virus je typ škodlivého softwaru, který umí upravit jiné programy a vložit vlastní kód. Úspěšný virus pak infikuje systém a koná své dílo. Zeman je také takový virus, který úspěšně řádí v systému. V demokratickém systému provádí přeprogramování a dokáže se množit a šířit a přitom všelijak mutuje,“ poznamenal Jandourek a poukázal na slabá místa v systému, mezi něž patří mezery v zákonech, slabiny protivníků či výhodná historická situace. 

Následně se pozastavuje zejména nad tím, že Zeman otálí s odvoláním ministra kultury Antonína Staňka, což měl učinit bezodkladně. Zeman tak učiní až k 31. červenci, a to ještě po několika schůzkách s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a předsedou ČSSD Janem Hamáčkem. 

Původní text ZDE.

„Můžeme pochopitelně do Ústavy napsat lhůty včetně dní a hodin, nezvladatelný jedinec se ale může vymluvit na nemoc, zakopnutí o psa, významnou čtrnáctidenní cestu do Vladivostoku ve státním zájmu a podobné nepřekonatelné překážky. Třeba objeví špatně umístěný středník v dokumentu a vrátí listinu zpět. Tvůrčím nápadům se meze nekladou, zvláště když osamělý stařec nemá celkem moc co na práci a sabotáž vlastního státu ho baví. Navíc to vzbudí více pozornosti, než kdyby důchodce v parku sypal holubům jedovaté zrní, takhle to dotyčnému dodá pocit významnosti,“ dodal Jandourek. 

Následně si do Zemana i velmi výrazně rýpl s tím, že je tristní, má-li společnost trpět kvůli tomu, že někdo měl neuspokojivé dětství a pak celý život. Zároveň uvedl, že motivy vytvořeného viru – tedy v tomto případě Zemana, mohou být tři. „Opojení vlastní mocí a následná záliba v destrukci, prosazování zahraničněpolitických zájmů Kremlu a obohacení jedinců a skupin napojených na Hrad,“ podotkl Jandourek a pozastavil se nad tím, jak Zeman poničil pověst země.

„Trvalým jevem je, že obránci před virem jsou za útočníky vždycky ve skluzu. S tím je třeba počítat a ani to nemůže být jinak. Pomoci může jen prevence a zkrátit dobu reakce. Co je na poli obrany úspěšné, poznáme okamžitě podle toho, co vzbuzuje vztek šiřitelů nákazy. Zemanismus je lepší přirovnávat k viru, než ho líčit jako nemoc. Za nemoc totiž člověk často nemůže, ty se v přírodě vyskytují. Počítačový virus je pečlivě vytvořen. Pokud o něm víme a stejně si nedáváme pozor, nemůžeme se divit ničemu, co se pak děje,“ uzavřel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…