„Doba levného jídla v Česku končí. Po dvou letech, kdy byly máslo či sýry takřka za hubičku, se ceny těchto komodit přes zimu dramaticky zvedly. Obchodníci hrají na jistotu – domácnostem vzrostly příjmy i apetyt, měly by tedy bez mrknutí oka ustát i zdražení základních potravin. Po vánočním hodování nasadili obchodníci Čechům redukční kúru,“ píše server.
Zdraží především zelenina, kterou podle lékařů potřebujeme, chceme-li žít zdravě. Nejedna rodina si teď bude muset utáhnout vitamínové opasky. Kupříkladu za brokolici teď Češi zaplatí o 60 procent víc. Na vině je prý silnější zima, kterou jsme teď pár let nezažili. Letos se mrazy vrátily a notně zchladí i naše peněženky. Skutečně zdraží i sýry nebo máslo. Češi by si podle všeho měli zvyknout, že za jídlo zaplatí víc než v posledních dvou letech.
„Dříve jsme si dávali salát alespoň dvakrát týdně, teď ho nekupujeme vůbec. Je to katastrofa,“ běduje pětačtyřicetiletá Martina Wildová z menší obce na Příbramsku.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp