Jsem strašně rád, že ti nakopal. Rozlučka s Hilšerem

30.09.2024 22:14 | Monitoring

„Rozumím agresivní kampani. Nemám rád ublížené kňourání,“ vzkázal na sociální síti bývalý předseda vlády Mirek Topolánek poraženému Marku Hilšerovi, který neobhájil svou pozici senátora za obvod č. 26. Hilšer ho za to ostře zkritizoval, že vždy sloužil mocným a pouze skrýval svůj oportunismus za velká slova o pokoře. Vyčetl Topolánkovi, že v Česku „zakonzervoval devadesátky“, Topolánek na oplátku Hilšera nazval „fňukyfňukem“ a prohlásil, že jeho prohra je potěšující.

Jsem strašně rád, že ti nakopal. Rozlučka s Hilšerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Hilšer, když v roce 2018 kandidoval na prezidenta

Poražený kandidát ve volbách do Senátu Marek Hilšer svou kampaň postavil na boji proti klientelismu a oligarchizaci, kterou pro něj v lecčem ztotožňuje právě osoba Andreje Babiše. Hilšer ovšem zdůrazňuje že Babiš je jen „jednou figurkou na šachovnici oligarchické mašinerie“, který se odlišuje tím, že je vidět, ale ti, co „tahají za nitky“, jsou i v jiných stranách.

„Celospolečenský konflikt ‚demokratů‘ proti Babišovi odvádí pozornost od podstaty problému,“ uvedl v neděli večer Hilšer na sociální síti X. Sám však svému protikandidátovi, egyptologovi Miroslavu Bártovi, ještě v den senátních voleb vyčetl, že s Andrejem Babišem spolupracoval. „Byl jste členem správní rady stranického institutu hnutí ANO, a to až do roku 2018. Pavel Telička, kterým se bůhvíproč zaštiťujete, svého působení v tomto institutu lituje,“ připomněl Hilšer Bártovi Institut pro politiku a společnost, který je spjatý s hnutím ANO.

Hilšer tak v příspěvku na X reagoval na omluvu egyptologa Bárty, který v duelu s Hilšerem vysílaném na CNN Prima NEWS připsal výrok o tom, že byl členem představenstva hnutí ANO. „Tohoto výroku se ale nedopustil můj protikandidát, nýbrž jeden z anonymních účtů na sociální síti. Za tuto chybu bych se Marku Hilšerovi rád omluvil,“ napsal Bárta.

Hilšer se dále bránil obvinění, že by vedl negativní kampaň, a naopak z toho nařkl novináře a moderátora Michala Půra, který moderoval jednu z Bártových předvolebních akcí a vede s ním a profesorem Martinem Kovářem podcast Nový svět. Tomu opakovaně vyčítá, že má mít údajně vazby na podnikatele Daniela Křetínského.

Na příspěvek Marka Hilšera ovšem dále reagoval i Mirek Topolánek, bývalý předseda vlády České republiky a v letech 2002–2010 předseda strany ODS. „Smutný konec,“ komentoval prohru senátora Hilšera a vyčetl mu nedostatek pokory, serióznosti a nadhledu. „Rozumím agresivní kampani. Nemám rád ublížené kňourání,“ napsal Topolánek.

I na toto musel Hilšer reagovat. „Mirku, tys vždycky jenom sloužil pánům nahoře,“ familiárně oslovil bývalého předsedu vlády. „Neříkej tomu pokora ani nadhled. Příliš velká slova. Neskrývej za ně oportunismus. Na rozdíl od tebe nemusím makat pro EPH,“ vmetl Topolánkovi do obličeje energetický a průmyslový holding, jehož majoritním vlastníkem je podnikatel Daniel Křetínský.

„Ty jsi v téhle zemi zakonzervoval devadesátky a přivedl ji s kamarádem Mirkem k Babišovi. Já si můžu pískat. Disident jsem byl a disidentem jsem zůstal. Ty fakt nemáš co moralizovat o serióznosti, nadhledu a pokoře,“ pokračoval Hilšer.

Že by však byl Hilšer disidentem, Topolánek důrazně odmítl a přišel s vlastním pojmenováním jeho osoby. „Jsi prázdný a směšný fňukyfňuk,“ uvedl Topolánek s tím, že jako takový ho tedy nemůže urazit. „Používáš vylhané argumenty. Jsem strašně rád, že ti Bárta nakopal prdel. Není to událost roku, ale potěší to,“ dodal a k příspěvku přidal veselého smajlíka vyplazujícího na Hilšera jazyk.

Ten však dál pokračoval ve snaze spojit Topolánka s některým z oligarchů. „Tady jde o to, co jste slušně řečeno zkazili. Kašlete na lidi, jde vám o kšefty… Kdybys raději mlčel,“ radil Topolánkovi.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 4 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

20:42 Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

Petr Fiala jel v Partii jak mašina, jásal nad výkonem premiéra v nedělní debatě bez oponentů Františ…