Kalouskovy pokuty za 31 miliard. Jsou fuč. Odpustil je. Faltýnek šel ve Sněmovně po penězích

05.12.2019 13:37 | Zprávy

Poslanci ve Sněmovně debatovali o auditní zprávě Evropské komise, která podle Deníku N konstatovala, že český premiér Andrej Babiš je ve střetu zájmů a Česko bude muset vracet stovky milionů korun na dotacích. Kalousek sociálním demokratům a hnutí ANO sdělil, že se nám blíží problém, problém musíme řešit, ale musíme začít tím, že si ho musíme přiznat. Zmínil také „prchalovskou propagandu“. Faltýnek se rozhodl vrátit úder. Jenže to mělo háček...

Kalouskovy pokuty za 31 miliard. Jsou fuč. Odpustil je. Faltýnek šel ve Sněmovně po penězích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Když se k pultíku postavil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, zazněla ostrá slova především na adresu ČSSD. Kalousek nepochybuje o tom, že střet zájmů Andreje Babiše (ANO) působí této zemi škody a úkolem všech poslanců je tyto škody minimalizovat. Jenže to by si napřed celá Sněmovna musela přiznat, že ony škody skutečně nastaly. „A k tomu vy nemáte odvahy ani za Hamáček,“ rýpl si Kalousek do předsedy ČSSD Jana Hamáčka. Vládní koalice se podle něj tváří jako skupina uličníků, kteří „rozbili okno, ale tváří se, že to okno je celé a nic se nestalo“, pálil do ANO a ČSSD předseda poslaneckého klubu TOP 09. „Riskujeme, že budou za Českou republiku vystupovat advokáti Agrofertu, nikoliv zástupci České republiky,“ udeřil Kalousek.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

JUDr. Daniela Kovářová byl položen dotaz

Nezávislost

Paní senátorko, proč myslíte, že uspělo tak málo nezávislých kandidátů? A souhlasíte se mnou, že není dobře, když mají vládní politici převahu všude? Protože když ji mají jak ve sněmovně, tak v senátu, tak není pak senát vlastně zbytečný? A co čekáte, že přinesou příští volby? Kdo tu bude vládnout?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Miliony Čechů to bolestně zasáhne. Ševčík odhalil předpis EU

10:48 Miliony Čechů to bolestně zasáhne. Ševčík odhalil předpis EU

Ekonomická rána pro miliony Čechů. Miroslav Ševčík se vyjádřil k možnému omezení prodeje plynových k…