Klima, boj za Ukrajinu do konce, „boj s dezinformacemi“. Co tlačí Kamala Harrisová

22.07.2024 7:38 | Analýza

Nakolik se svými názory liší americká viceprezidentka Kamala Harrisová od současného amerického prezidenta Joea Bidena, který v neděli večer oznámil ukončení snahy o své znovuzvolení a Harrisovou spolu s dalšími vlivnými demokraty podpořil? Kandidátka na nominaci od amerických demokratů, jež má aktuálně po podpoře od zvučných jmen největší potenciál na vyslání do souboje s exprezidentem Donaldem Trumpem, se ve svých názorech s Bidenem v lecčem neshodne a mnohdy by oproti němu „přitvrdila“. Hlasitěji volá například po boji proti dezinformacím, chtěla by mnohamiliardový klimatický plán či hodlá podporovat Ukrajinu „tak dlouho, jak to bude nutné“.

Klima, boj za Ukrajinu do konce, „boj s dezinformacemi“. Co tlačí Kamala Harrisová
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Harrisová, kterou Biden podpořil poté, co v neděli večer oznámil ukončení snah o své znovuzvolení, se může na rozdíl od zbývajících jmen, o nichž se spekuluje v souvislosti s možným získáním nominace k prezidentské kandidatuře za demokraty – mezi nimiž je kupříkladu guvernér Kalifornie Gavin Newsom či guvernérka Michiganu Gretchen Whitmerová, opřít i o další zvučná jména.

Podporu Harrisové již vyjádřil bývalý prezident USA Bill Clinton a neúspěšná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, kteří ve společném prohlášení napsali, že udělají vše, co je v jejich silách, aby ji podpořili.

„Je nám ctí připojit se k prezidentovi a podpořit viceprezidentku Harrisovou a uděláme vše, co bude v našich silách, abychom ji podpořili,“ uvedli Clintonovi v prohlášení zveřejněném na sociální síti X. „Nyní je čas podpořit Kamalu Harrisovou a bojovat ze všech sil za její zvolení,“ dodali.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Američané nerozliší Čecha od Čečence, natož pak Rusa od Ukrajince. Hlavní je pro ně, že se Slované pobíjejí navzájem., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNesrsta , 22.07.2024 9:39:33

|  11 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…