Knížeti se dařilo. V roce 2011 vydělal rekordních 28 milionů, píše deník

21.01.2013 8:05 | Zprávy

Společnost Orlík nad Vltavou, která zastřešuje majetek rodiny Schwarzenbergů, vydělala za rok 2011 osmadvacet milionů korun. Ještě v roce 2007 to bylo necelých jedenáct a půl milionu korun. Informuje o tom pondělní MF Dnes.

Knížeti se dařilo. V roce 2011 vydělal rekordních 28 milionů, píše deník
Foto: Martin Kovář
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?

„V roce 2011 se potvrdil vývoj cen dřeva, což kladně ovlivnilo hospodaření a umožňuje pozitivní výhled na aktivity roku 2012,“ uvedl v předmluvě účetní závěrky Johannes von Schwarzenberg, syn Karla Schwarzenberga, který je jednatelem společnosti a používá také zjednodušené jméno Jan. Firmu sice řídí, ale vlastní v ní jen 0,18procentní podíl, majoritu oficiálně stále ovládá jeho otec.

Obrovské lesy

Kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg nechtěl ekonomické výsledky firmy komentovat s tím, že teď se příliš nechce zabývat byznysovými tématy, a vyjádření Schwarzenbergova syna se deníku získat nepodařilo. Firma má od Karla a Jana Schwarzenbergů pronajaté lesní porosty o celkové výměře 99,9 milionu metrů čtverečních, které byly oceněny na 134 milionů korun, dodává MF Dnes.

Společnost také provozuje zámek Orlík, pronajímá další nemovitosti a další příjmy získává z rybolovu, ale hlavní příjmy plynou z lesnictví. Kladných hospodářských výsledků ale Schwarzenberg nedosahoval vždy. Mezi lety 2003 až 2006 zpravidla končilo jeho hospodaření se ztrátou ve výši jednotek milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…