Kolář mladší naříkal nad Macronem. Otec to dorazil Zemanem

09.02.2022 13:45 | Ze sítí

Macron jednal s Putinem za Francii a ne za EU. Německo nedrží linku. Včerejší Interview ČT24 bylo plné povzdechů poslance Ondřeje Koláře (TOP 09) nad stavem jednání ohledně ukrajinské krize. Moderátor Daniel Takáč z Koláře vydoloval jednoznačný pocit nespokojenosti s postupem evropských států, Putinovi to prý vyhovuje. Další rozměr pak celé věci dal Kolářův otec Petr, bývalý diplomat a dnes partner moderátorky Světlany Witowské. Ten má jasno, Česko je rozděleno na dvě poloviny a ta, která fandí prezidentu Zemanovi, se nedočkala pěkného hodnocení.

Kolář mladší naříkal nad Macronem. Otec to dorazil Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

Diplomatická jednání kolem ukrajinské krize se vedou na nejvyšší úrovni. V Moskvě a Kyjevě byl francouzský prezident, v Bílém domě německý kancléř. Rusko opakuje, že nechce Ukrajinu vidět v NATO, protože jde o jeho bezpečnost. Západ odmítá, že by svobodné rozhodnutí jakékoliv demokratické země mělo kohokoliv ohrožovat. A je podle něj nepřijatelné, aby se v 21. století překreslovaly hranice tanky a raketami. Ruští vojáci zatím zůstávají v okolí ukrajinských hranic. Ve studiu Interview ČT24 o tom s moderátorem Danielem Takáčem hovořil poslanec Ondřej Kolář. 

„Doufám, že se přibližujeme postupnými kroky k dohodě. O ten konflikt, doufám, nikdo nestojí, ani samotná Ruská federace. Doufám, že si sami Rusové uvědomují, že by jim to nic pozitivního z toho dlouhodobého hlediska nepřineslo. Doufám, že se blížíme k nějaké dohodě,“ sdělil Kolář. „Doufání je hezké, ale jaký je realistický popis situace,“ zareagoval Takáč.

„Věřím tomu, že se nakonec podaří najít nějaký konsenzus, co se týká Ukrajiny a vůbec té situace, ve které se teď nacházíme, ale nebude to jednoduché. Ono je dobré vědět, že ani Evropská unie není jednotná, což je něco, na čem musíme zapracovat. Německo nedrží tu linku...“ poznamenal Kolář. „Jedna věc jsou deklarace, Německo je spojenec, Německo se snaží, ale vidíme, že v některých věcech se odchyluje od té spojenecké politiky, například v dodávkách zbraní na Ukrajinu nebo vůbec v tom, jak se snaží v té situaci postupovat,“ dodal Kolář. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…