Komunistická opatření na vysokých školách. V roce 2024. Docent Ševčík vytáhl dokumenty

04.06.2024 20:52 | Reportáž

O dopadech pandemie strachu na ekonomiku České republiky a o cestě ke kolektivisticko-totalitnímu systému pohovořil na semináři v Poslanecké sněmovně bývalý děkan Národohospodářské fakulty VŠE v Praze Miroslav Ševčík. Popsal, jak se „covidový“ ministr školství Robert Plaga pokusil zabránit tomu, aby o covidismu přednášel na akademické půdě. V dopise rektorovi lživě tvrdil, že jde o informace, které jsou v rozporu se soudobým stavem vědeckého poznání, ačkoli soudobý stav vědeckého poznání je právě opačný.

Komunistická opatření na vysokých školách. V roce 2024. Docent Ševčík vytáhl dokumenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc. na semináři Analýza proticovidových opatření

Dva roky s covidem byly něčím, co nelze jen tak přejít a tvářit se, že se vlastně nic nestalo a že už se tímto obdobím není třeba zabývat. Opačného názoru jsou osobnosti, ať už z řad lékařů, právníků či ekonomů, které se sešly v Poslanecké sněmovně na semináři s názvem „Analýza proticovidových opatření“, jenž se konal pod záštitou poslance Vladimíra Zlínského, člena Výboru pro evropské záležitosti. Příspěvkem s názvem „Covidismus – dopady pandemie strachu na ekonomiku ČR a cesta ke kolektivisticko-totalitnímu systému“ zaujal přítomné docent Miroslav Ševčík.

Bývalý děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze právě na toto téma přednáší studentům, aby si uvědomili, co vlády bojem proti koronaviru způsobily.

V úvodu svého vystoupení ocenil, že na této akci může promluvit před tak věhlasnými odborníky, když v období covidismu jsme byli řízení spíše posluhovači různých zájmů farmaceutických firem.

„Možná vás zarazí, že v názvu svého příspěvku mám ‚cesta ke kolektivisticko-totalitnímu systému‘. Pokusím se to vysvětlit. Covidismus charakterizuji jako snahu o nastolení nového společensko-ekonomického řádu, který by měl být součástí takzvaného Velkého Resetu a dopadů Green Dealu, které přijala Evropská unie a na jejichž úspěšném přijetí jsme se, bohužel, podíleli. Dnes vidíme, že i ti, kteří tomu tleskali a mávali, si uvědomují, jakou fatální chybu udělali a co všechno se v důsledku toho bude muset udělat,“ prohlásil Miroslav Ševčík.

Úplně se zbláznil. Opatření vedla k poškození mladé generace

Zdůraznil přitom, že covidismus je samozřejmě spojený s omezením individuální svobody a s manipulací velké části obyvatelstva. „Zažívali jsme tu pandemii strachu, neboť to nebyla ani tak pandemie zdravotní, jako to byla pandemie strachu. Proč to ještě spojují s cestou ke kolektivisticko-totalitnímu systému? Tento slide zneužili někteří lidé, kteří to poslali na sociální sítě,“ připomněl bývalý děkan, jak jeden ze studentů stránku promítanou během jeho přednášky o covidismu vyfotil a umístil na sociální sítě. „Mělo to prý milion zhlédnutí během dvou dnů. A na základě tohoto slidu, podívejte se, jak je společensky ‚nebezpečný‘, vystoupil člověk, který nese spoluzodpovědnost za chyby, které se děly především v plošných opatřeních ve školství,“ poznamenal ekonom.

Tím člověkem byl tehdejší ministr školství Robert Plaga, nynější šéf Národního akreditačního úřadu. Jakmile se o slidu dozvěděl, nelenil a napsal rektorovi VŠE. „Dovolte, abych se na Vás obrátil na základě informací zveřejněných ve sdělovacích prostředcích a na sociálních sítích, které upozornily na to, že v přednáškách vyučujícího na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze zaznívají informace, které jsou v rozporu se soudobým stavem vědeckého poznání,“ stojí v dopise.

„Ten člověk se úplně zbláznil. Soudobý stav vědeckého poznání je právě opačný a říká, že všechna ta opatření plošného charakteru vedla k poškození mladé generace, která musí ve větší míře navštěvovat psychology a psychiatry. Já to mohu konstatovat i na základě toho, jak se chová mladá generace, co k nám na vysokou školu nastupuje,“ řekl Miroslav Ševčík.

Covidový ministr školství volá po komunistických opatřeních

Na tento dopis exministra školství pochopitelně nemohl nereagovat. „On chtěl, aby ta přednáška byla zrušena. Pozor! V roce 2024 chtěl provádět komunistická opatření, která by zasahovala do forem přednášek a do toho, co se vyučuje na vysokých školách,“ zdůvodnil Miroslav Ševčík, proč zvolil odpověď ve formě otevřeného dopisu. „Paradoxně právě na tomto místě jsme v roce 2021 společně s Danielem Landou, profesorem Beranem a některými dalšími poukazovali už tehdy, jak jsou chybná opatření a kam to může vést nejen ekonomicky, ale i v oblasti psychologické a psychiatrické, bych řekl. Jsem rád, že jsou tady mezi námi jak právníci, tak lékaři, a že všem těm, kteří byli ostrakizováni a kteří byli považováni za manipulátory a dezinformátory, se dává dnes za pravdu,“ konstatoval bývalý děkan.

Na druhé straně pomyslné barikády tehdy stál Anthony Fauci, americký lékař a imunolog, který v letech 1984 až 2022 zastával funkci ředitele Národního ústavu pro alergie a infekční nemoci. „Podívejte se, co se kolem Fauciho děje, jak lhal, jaké věci říkal. V těchto dnech v Kongresu USA probíhá slyšení, při němž se může ukázat, že to celé bylo zinscenované. Naprosto zklamala celá vědecká fronta, protože říkala úplné nesmysly. Vzpomeňme, jak se používal PES, Protiepidemický systém ČR, kdo za tím stál, co ten PES říkal. Používal se jako indikátor pro omezování svobody běžného života, který fatálně selhal. Byl to podvod od samého začátku. Plošná opatření, která se opírala o pseudovědecká doporučení rádoby odborníků teď zpětně ještě ničí životy a zdraví ne desetitisícům, ale už to jsou statisíce občanů, kteří dříve byli zdraví. Přitom, bohužel, těm ohroženým skupinám to nepomáhalo,“ zdůraznil Miroslav Ševčík.

Programy určené podnikatelům způsobily deficit 545 miliard

Pro důkaz svého tvrzení používá tabulku, kterou na Národohospodářské fakultě VŠE zpracovali na základě informací profesora Jiřího Berana, špičkového epidemiologa. „Mám to dotažené až do 11. května tohoto roku. Je z ní zřejmé, že celkově na příznaky, nejenom na covid, zemřelo zhruba 43 tisíc lidí, přičemž jasné je, že nejvíce postižená byla takzvaná vnímavá populace, která se měla od začátku léčit a které se té léčby nedostalo. Je to téměř 90 procent a je to za celé období toho šíleného covidismu. Pokud bychom se na to podívali z ekonomického pohledu, tak vidíme, že samotný covidismus vyprodukoval v těch rádoby programech, které měly pomoci postiženým covidismem v oblasti podnikání, deficit 545 miliard korun, a to za necelé dva roky od března, respektive dubna 2020, do konce roku 2021,“ vyčíslil ekonom.

V rozpočtech na roky 2020 a 2021 bylo předběžně počítáno s maximálním deficitem 40 miliard. „To znamená, že samotná opatření v těch dalších souvislostech přinesla další zvýšení toho deficitu, 274 miliard se tedy svezlo s tímto deficitem. Proč na to poukazuji? Protože to samozřejmě ovlivnilo celkový další vývoje ekonomiky. Když se podíváme na hrubý domácí produkt v roce 2019, tak vidíme, že ani v roce 2023 jsme nedosáhli jeho úrovně. A bylo to odstartováno právě tou pandemií strachu v období covidismu, byly narušené dodavatelsko-odběratelské řetězy, kdy vznikla nedostatková ekonomika, kdy pandemie strachu vyhnala lidi z obchodů a kdy došlo na lámání chleba tak, že to postihlo ekonomiku daleko více, než se očekávalo. A pak ještě do toho přišla Fialova vláda, no a to už je konec,“ shrnul bývalý děkan podstatné vlivy.

Jen abyste si to dovedli takhle srovnat, jak se vyvíjíme

V roce 2019 bylo zadlužení zhruba na úrovni 28,3 %. měřeno k celkovému dluhu ke konci roku. „Evropská unie to vykazuje trochu jinak, tam to bylo skoro 30 %. Nicméně bylo to 1640 miliard. Dnes jsme na 3110 miliardách nominálního státního dluhu – 3 biliony, 110 miliard. Ve vztahu k HDP jsme sice na tom pořád lépe než skoro všechny země Evropské unie. Ale i tak je to tragické, protože se nám zvyšují náklady na obsluhu dluhu. Celkový deficit za dva roky covidu byl 787 miliard. Ale za pět let před ním – to znamená 15, 16, 17, 18, 19 – to bylo dohromady 32,8 miliardy. To znamená průměr 6,56 miliardy na rok. Kdybych to srovnal s průměrem, jak se vyvíjel deficit v dubnu-květnu 2023 a v dubnu-květnu 2024, tak celkový deficit v roce 2023 by byl naplněn už 3. ledna v 15 hodin 28 minut a v letošním roce by to bylo 5. ledna sedm minut po půlnoci Tak jen abyste si to dovedli takhle srovnat, jakým způsobem se vyvíjíme,“ objasnil Miroslav Ševčík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jiří Hroník

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Úplný souhlas., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 05.06.2024 9:48:19
Tzv. covidová epidemie byl velký test, jak snadno a zcela ovládnout společnost na základě vyvolání strachu ze "smrtelné" nemoci. Byl to jeden velký celosvětový podvod. Nyní, když to začíná vycházet najevo, tak manipulátoři zorganizovali další vyvolání strachu, tentokrát o údajné ruské invazi do celé Evropy, pokud Rusko nebude poraženo na Ukrajině. A až válka na Ukrajině skončí, doufejme že ne spálením celé Evropy, tak zcela jistě manipulátoři vyrukují opět s nějakým strašákem. Typoval bych opět nějakou strašnou pandemii, nucené očkování a totální odebrání práv a svobod všem občanům.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …