Konečná plánuje velký návrat. Komentátora zděsila „rétorika roku 1948“

26.10.2024 14:40 | Monitoring

Do Poslanecké sněmovny by se podle průzkumu STEM v září dostali i komunisté. Ukazuje se, že je zapotřebí vytvořit co nejširší platformu, řekla šéfka KSČM Kateřina Konečná v CNN Prima News. Levicová politika může být životaschopná, když hlas pro levicovou politiku nepropadne. „Budeme pracovat, abychom co nejvíc levicových subjektů, osobností, dali dohromady a rozbili konglomerát, který dnes vládne v Poslanecké sněmovně,“ dodala Konečná. Mezi zásadní programové priority zmínila mj. progresivní zdanění firem.

Konečná plánuje velký návrat. Komentátora zděsila „rétorika roku 1948“
Foto: Archiv Kateřiny Konečné
Popisek: Europoslankyně a šéfka KSČM Kateřina Konečná

Nejnovější průzkum společnosti STEM pro CNN Prima News ukázal, že podpora pro komunisty roste. Po prohraných volbách před třemi lety v průzkumu teď KSČM opět překročila pětiprocentní hranici nutnou ke vstupu do Poslanecké sněmovny.

„Jsem vděčná za jakoukoli podporu, kterou nám voliči dávají. Stranu jsem přebírala před třemi lety, měli jsme nějaká dvě procenta a všichni komentátoři vládních médii se těšili, jak o nás neuslyší. Možná je to snem některých komentátorů, ale voliči to cítí jinak,“ komentovala předsedkyně KSČM Kateřina Konečná stoupající preference své strany v pořadu 360° na CNN Prima News.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Ukazuje se podle ní, že neplatí tvrzení, že komunisté nemají na politické scéně šanci, a že koalice Stačilo!, jejímž členem je také KSČM, byl jen jednorázový projekt pro evropské volby. „Levicová politika může být životaschopná, dokonce je podporována občany, jak v evropských volbách, tak v krajích. Hlas pro levicovou politiku prostě nepropadne,“ pokračovala Konečná.

„Pro mne je to velmi důležitý signál a my budeme samozřejmě dál pracovat, abychom co nejvíce levicových subjektů, osobností dali dohromady, abychom voličům ukázali, že může být někdo, kdo rozbije ten konglomerát, který dnes vládne v Poslanecké sněmovně, kterému je tam tak dobře,“ poznamenala k součinnosti subjektů levice.

K vytvoření široké spolupráce levicových stran, včetně možnosti spolupráce se SOCDEM, dodala: „Pokud přijdou další strany, pro které bude zásadní mírová politika, politika progresivního zdanění firem, strany, jimž není jedno, že tři miliony lidí chudnou a pár miliardářů vydělává nekřesťanské peníze a další naše zásadní programové věci – s nimi jsme připraveni komunikovat a vytvořit co nejširší platformu, aby se levicová politika vrátila do Poslanecké sněmovny s plnou vervou a hlavním vchodem,“ prohlásila Kateřina Konečná, že důležitá je programová shoda.

O programu KSČM se vyjádřil komentátor Petr Fischer: „Oni v podstatě pořád mluví jen o zdanění bohatých. To pro mě není konstruktivní program. Boj proti bohatým, kteří mají příliš mnoho, a my chudí máme málo, to je rétorika jako z roku 1948 nebo z 50. let,“ zmíní Fischer, že na tom se moderní levice stavět nedá.

Ke Konečné pak ještě kriticky dodal, že pouze útočí na západní instituce: „Když si ale všimnu toho, jakým způsobem paní Konečná vystupuje, tak je to vlastně v podstatě jenom útok na instituce typu Evropská unie nebo Severoatlantická aliance,“ podotkl komentátor Fischer.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 34 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hůe, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHůe , 26.10.2024 15:55:05
Kateřina Konečná není žádná sexbomba , ale v hlavě má na rozdíl od těch Fialových lumpů, fungulící mozek!

|  13 |  0

Další články z rubriky

Ukrajina: Ústup z Ruska a obavy ze Severokorejců. Čeká se, co Čína

16:54 Ukrajina: Ústup z Ruska a obavy ze Severokorejců. Čeká se, co Čína

Ruská armáda decimuje Ukrajinu už 976 dní. A nejen Ukrajinu. Ve snaze vytlačit Ukrajince z vlastního…