Konečná s Dostálem opouštějí levičáckou frakci. Chce Green Deal a migraci, to nešlo

09.07.2024 19:56 | Zprávy

Europoslanci za koalici STAČILO! Kateřina Konečná a Ondřej Dostál vydali prohlášení k výsledkům vyjednávání o frakcích v Evropském parlamentu, v němž zopakovali, že na jejich postojích se nic nemění. Voličům vzkazují, že svůj program za koryta nevymění. V tuto chvíli míří mezi nezařazené poslance.

Konečná s Dostálem opouštějí levičáckou frakci. Chce Green Deal a migraci, to nešlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

„Máme po měsíci od voleb do Evropského parlamentu a turbulentním vývoji na poli frakcí stále jasný a zásadový postoj. Platí jasná pravidla, která jsme si řekli na začátku naší cesty za zastupováním zájmů českých občanů: Za prvé – rozhodně nevyměníme náš program, pro který nás lidé volili, za teplá místečka. Za druhé – budeme jednat společně, nerozdělíme se. Kde bude jeden, bude zároveň i ten druhý,“ uvádějí v tiskové zprávě europoslanci Konečná s Dostálem z koalice STAČILO!, kterou tvoří KSČM, SD-SN, ČSNS.

Nejnadějněji to pro ně vypadalo s konzervativně levicovou frakcí, kterou začala skládat Sahra Wagenknechtová. Čekalo se mimo jiné i na rozhodnutí slovenského Smeru, který ovšem dal nakonec přednost socialistické frakci (S&D), kam si dal přihlášku. Nová levicová frakce ale nevznikla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

12:00 „Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

Lidi šetří. Spojují oběd s večeří. I to jsme se dozvěděli při návštěvě Českého Krumlova. Mluvili jsm…