Krimi v Plzni: Radní pro bezpečnost odstupuje, jde o kontakty s dealery drog

16.09.2024 20:02 | Monitoring

Plzeňský radní pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer rezignoval na všechny své funkce poté, co se v médiích objevily informace, že jeho partnerka byla v kontaktu s drogovými dealery. Winkelhöfer sám popírá jakékoliv protiprávní jednání, ale na výzvu svého hnutí PRO Plzeň odstoupil kvůli ochraně své pověsti před nadcházejícími volbami. Primátor Plzně Roman Zarzycký rezignaci přivítal a převzal dočasně jeho kompetence v oblasti bezpečnosti.

Krimi v Plzni: Radní pro bezpečnost odstupuje, jde o kontakty s dealery drog
Foto: Hans Štembera
Popisek: Drogy, ilustrační foto

Jiří Winkelhöfer, radní pro bezpečnost a prevenci kriminality v Plzni, rezignoval na všechny své politické funkce poté, co web HlídacíPes.org zveřejnil zprávu o pravidelných dodávkách kokainu jeho partnerce.

Jeho partnerka měla být pravidelnou zákaznicí drogového gangu, který byl zadržen v červnu a nyní je trestně stíhán. Podle zpráv měla být na adresu Winkelhöfera doručena droga až 55krát během devíti měsíců.

Winkelhöfer byl radním pro bezpečnost a prevenci kriminality téměř dva roky a byl také zastupitelem v plzeňském obvodu Plzeň 1. V reakci na situaci hnutí PRO Plzeň v čele s předsedou Radkem Mrázem požádalo o jeho rezignaci na všechny veřejné funkce.

„Toto rozhodnutí bylo reakcí na zveřejněné informace z policejního spisu, který se dostal do médií a odhalil rodinné problémy spojené s kauzou návykových látek. Ačkoli se Jiří Winkelhöfer sám nedopustil žádného protiprávního jednání, hnutí PRO PLZEŇ nehodlalo čekat a rozhodlo se jednat okamžitě. Tento krok byl nezbytný pro zachování našich hodnot a důvěry voličů,“ stojí v prohlášení hnutí PRO Plzeň.

„Nepřenecháme politické hře ani médiím prostor k tomu, aby tuto nepříjemnou situaci zneužili. Náš krok je možná tvrdý, ale je správný. Budoucnost Plzně musí být postavena na důvěře a férovosti. Proto jsme se rozhodli jednat ihned,“ píše se též v prohlášení.

Winkelhöfer se tedy rozhodl opustit nejen posty radního a zastupitele, ale také stranu PRO Plzeň a vzdát se své kandidatury do krajských voleb. Bývalý radní zdůraznil, že on sám se protiprávního jednání nedopouštěl.

„I přes skutečnost, že jsem se nedopustil žádného protiprávního jednání, výzvu přijímám a rezignuji na všechny veřejné funkce. Celá kauza a články se věnují mé partnerce, avšak naprosto chápu, že díky všem okolnostem mohu být s tímto spojován. Navíc nechci v návaznosti na blížící se krajské volby poškodit hnutí PRO Plzeň a uskupení PRO NÁŠ KRAJ,“ cituje Winkelhöfera web.

Primátor Plzně Roman Zarzycký, jehož strana ANO je v koalici s hnutím PRO Plzeň, oznámil, že dočasně převezme kompetence radního pro bezpečnost. Hnutí PRO Plzeň bude hledat za Winkelhöfera náhradu.

„Ačkoliv nedošlo k žádnému obvinění a sám radní se ničeho nedopustil, považuji informace za velmi znepokojivé,“ uvedl Zarzycký na svém facebookovém profilu. „Jedná se o funkci, u které nesmí existovat jakékoliv pochyby. Proto vítám, že se Jiří Winkelhöfer z hnutí PRO Plzeň rozhodl okamžitě rezignovat. Za to mu chci jako primátor poděkovat stejně jako za vykonanou práci pro naše město,“ dodal primátor s tím, že celou kauzu považuje za velmi vážnou.

„Jako primátora mě ale velmi znepokojuje, kdo tyto informace z policejního spisu týden před krajskými volbami uvolnil a jaký účel tímto sleduje,“ napsal Zarzycký.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …