Ku*vy, usmažíte se. Smrt Kubery a Nora Fridrichová: Po pořadu vypluly hnusné věci

27.04.2020 14:34 | Zprávy

Reportáž pořadu 168 hodin o předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi a „výhrůžném dopisu“ vzbudila poprask. Senátorův kolega Vystrčil už slíbil, že bude pátrat dál. Ozvalo se, že o kancléři Mynářovi kolují na Hradě různé historky. Dále že touto reportáží ČT dokázala svou potřebnost. A že by se Miloš Zeman a Vratislav Mynář měli „smažit v pekle“.

Ku*vy, usmažíte se. Smrt Kubery a Nora Fridrichová: Po pořadu vypluly hnusné věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní shromáždění k uctění památky předsedy Senátu Jaroslava Kubery, které se konalo v pražském Rudolfinu

Včerejších 168 hodin se věnovalo tématu údajně výhrůžného dopisu, který dostal předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS). Před kamerami vypovídaly Kuberova manželka a dcera. „Našla jsem to v aktovce, byly mimo desky, který měl oficiálně ze Senátu, takže jsem to přečetla a vyděsila jsem se, protože ten první dopis, takovej ten z tý čínský ambasády, na mě působil teda dost výhrůžně. Pak jsem našla ještě jeden dopis, ten byl přímo z Hradu,“ popsala pro pořad vdova po Jaroslavu Kuberovi Věra. Dcera Vendula pak matku doplnila, že to bylo hrozné a že jim opravdu v tu chvíli nebylo dobře. Dále ve 168 hodinách zaznělo, že na Kuberu byl vyvíjen tlak i jinak, a to osbně čínským velvyslancem.

Pořad se zabýval i vztahem mezi hradním kancléřem Mynářem a Jaroslavem Kuberou. Mynář si měl výhrůžný dopis objednat. „S Jaroslavem Kuberou jsme měli nadstandardní, nebojím se říci přátelské vztahy. Mohl jsem mu říkat věci otevřeně a nepotřeboval jsem ,objednávat výhrůžné dopisy‘. Je mi líto, že po jeho předčasném úmrtí je vedená podobně nechutná diskuse,“ popřel to funkcionář. Ovšem podle výpovědi dalších Kuberových známých toto nebyla pravda.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Popřála k vítězství. To stačilo. I Hrušínský šel vynadat Maláčové za Konečnou

22:30 Popřála k vítězství. To stačilo. I Hrušínský šel vynadat Maláčové za Konečnou

Zvolení bývalé ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové novou předsedkyní Sociální demokraci…