Manžel Emmy Smetana Haj: Babiš, Trump a Zeman jsou zlo. Většina Čechů to nevidí

27.10.2024 8:49 | Monitoring

Do podcastového studia Čestmíra Strakatého zavítal zpěvák a herec Jordan Haj. Před kamerou prohlásil, že má jasnou představu o tom, kdo stojí na straně zla. Třeba Babiš, Zeman a Trump. Tak to vidí jeho romantická duše. Prý byl velmi překvapen, když zjistil, že někteří lidé to vidí zcela jinak a že se neshodnou na tom, že Zeman či Babiš jsou zlo. A na druhou stranu ho překvapuje, že jeho izraelští kamarádi vidí Pásmo Gazy jako zdroj zla.

Manžel Emmy Smetana Haj: Babiš, Trump a Zeman jsou zlo. Většina Čechů to nevidí
Foto: Repro Instagram
Popisek: Emma Smetana a její partner, hudebník Jordan Haj

Jordan Haj Hossein, herec, zpěvák a režisér (*1988) se narodil české mamince a tátovi – Palestinci. Část života prožil v Karlových Varech, část ve městě Akka na severu Izraele. A vzhledem k tomu, že na severu Izraele prožil léta dospívání a teď sleduje, co se děje na severu Izraele a na jihu Libanonu, má prý celkem jasno v tom, jak se cítí. „Na hovno,“ vyjádřil se do kamery krátce a stručně.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

3%
hlasovalo: 22526 lidí
Prozradil na sebe, že jako dítě 90. let 20. století vyrůstal na Disney pohádkách a na amerických akčních filmech, kde bylo jasně dáno, kdo je tady klaďas a kdo je padouch, kdo je ten zlý muž, který musí být poražen. A touto optikou se snaží na svět dívat dodnes, i když mu je už 36 let a éru Disney pohádek má za sebou.

„Já jsem vlastně, troufám si říct, docela inteligentní člověk, co vidí věci v nějakým širším kontextu a je fascinovaný lidstvem v jeho celistvosti a rozmanitosti. To já mám rád,“ pravil sám o sobě Haj.

„Když se podíváš na Trumpa, Babiše, Zemana, tak oni jsou ten zlej. To snad vidíme, ne?“ prohlásil Haj.

„Podle toho, koho se zeptáš,“ řekl moderátor Strakatý.

„Ne podle toho, koho se zeptáš. Oni jsou ten zlej! Oni jsou zlí a krutí!“ zdůraznil zpěvák.

„Podle tebe,“ reagoval Strakatý.

„Ne! Oni jsou zlí a krutí a jsou pyšní na to, že jsou zlí a krutí,“ trval na svém Haj. „Oni jsou zlí, krutí, povýšení, arogantní, a to jejich zlo je přetavený do takovýho pragmatismu.“

Jordan Haj podle vlastních slov doufal, že se všichni lidé tak nějak shodují v tom, kdo je ten zlý, a kdo není. A jako dospělý s překvapením zjišťuje, že se na tom lidé často neshodují. A on je nucen vychovat své děti ve světě, v němž zlí muži stojí v čele státu, protože je tam většina národa zvolila.  

Anketa

Chcete, aby se prezident Pavel ucházel o druhé volební období?

4%
94%
hlasovalo: 37726 lidí
„Ale něco ve mně je tak hrozně naivní a hrozně jako romantický, a teď to vztahuju k tomu umění, ne k tomu normálnímu životu, kde chodím po ulici, nakupuju potraviny a žiju normální život. Ale něco ve mně se strašně zlobí, že jsem si naivně myslel, že všichni jako lidstvo vidíme to samý. Vidíme takový ten zlý záměr a dobrý záměr. Že to jako dokážeme cítit,“ popsal Haj svou naději, která čelí realitě.

Dívá se prý na svět očima patetických Izraelců a Arabů, ale přitom žije ve světě „chladné střední nebo středovýchodní Evropy“. „Já neumím říct, proč je to těm Čechům jedno,“ rozčiloval se. „Jak jim může být tolik věcí jedno? Jak jim stačí jenom být nakrmenej,“ krčil Haj naštvaně rameny.

Jeho židovští spolužáci ze střední školy mají prý jasno i v tomto reálném světě. Jsou prý naprosto jednoznačně toho názoru, že po tom, co provedli teroristé z hnutí Hamás 7. října 2023, je „Gazu nutno vyhladit“. A když je přesvědčuje, že to není nejlepší cesta, odpoví mu prý, že podporuje teroristy. „Málo jsme jich zavraždili, musíme je všechny vyvraždit,“ říkají prý židovští spolužáci českému zpěvákovi o Gaze. „A já se ptám, kluci, co blbnete?“ kroutil Jordan Haj hlavou. Jeho židovští spolužáci mu ale říkají, že už dlouho v Izraeli nežije, takže nemůže rozumět tomu, jak moc bylo Izraelcům 7. října 2023 ublíženo.

Jordan Haj žije s Emmou Smetanou, se kterou má dvě děti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Jak to je a bude?

Dobrý den, skončili jste sice ve vládě, ale co se stalo se všemi těmi náměstky za piráty? Prý jste byli nalezlí všude. A co by mě taky dost zajímalo je, zda si s koalicí SPOLU, která prý bude pokračovat dovedete představit do budoucna koalici nebo platí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Kdyby t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 165 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Proč, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoptimista70 , 27.10.2024 10:56:06
by mne měl zajímat názor tohoto ubožáka? Co dokázal?

|  12 |  0

Další články z rubriky

Dejte Ukrajinkám rodičovský příspěvek, radí Hůle z Člověka v tísni

11:31 Dejte Ukrajinkám rodičovský příspěvek, radí Hůle z Člověka v tísni

Porodnost v Česku strmě klesá, podle predikcí statistik se letos narodí nejméně dětí od vzniku Česko…