Masové demonstrace naštvaných zemědělců v Německu mají dohru. Tresty

29.08.2024 16:30 | Monitoring

Na počátku roku 2024 vyrazili naštvaní němečtí farmáři do ulic. Ani trochu se jim nelíbilo, že jim vláda chce zrušit dotace na pohonné hmoty a osekat další výhody. Kabinet kancléře Olafa Scholze v odpověď na protesty některé ze svých škrtů zmírnil, ale z kabinetu i tak zaznívá, že Německo už na tak štědré dotace nemá peníze. A teď se zdá, že některé z protestů budou mít soudní dohru. Ve 14 případech.

Masové demonstrace naštvaných zemědělců v Německu mají dohru. Tresty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: To je traktor

Na počátku roku proběhly v Německu demonstrace zemědělců. Farmáři protestovali proti tomu, že jim semaforová vláda, tedy koalice sociálních demokratů, liberálů z FDP a Zelených, v čele s kancléřem Olafem Scholzem, chtěla snížit dotace na pohonné hmoty i jiné výhody. Řadou německých měst včetně Berlína projely traktory a na protest proti politice centrální vlády notně zbrzdily dopravu.

Teď se zdá, že některé z protestů budou mít soudní dohru.

„Účast na protestu na politické Popeleční středě Strany zelených v Biberach an der Riss v únoru letošního roku přišla mnoho zemědělců a dalších účastníků draho. Odpovědné státní zastupitelství v Ravensburgu požádalo o vydání trestního příkazu ve 42 případech. Obžaloba byla vznesena ve 14 případech, jak oznámila vrchní státní zástupkyně Christine Weissová,“ napsal server Agrar heute.

Prozatím nebylo s nikým z navržených obviněných zahájeno soudní řízení.

Po protestu 14. února zahájilo policejní ředitelství v Ulmu vyšetřování. A teď státní zastupitelství vznáší obvinění z provádění nátlaku, urážek, poškozování majetku, ublížení na zdraví, pokus o ublížení na zdraví. Nechybí ani obvinění z „použití symbolů protiústavních a teroristických organizací“.

Veřejnoprávní stanice Südwestrundfunk doplnila, že oním protiústavním symbolem bylo zvedání pravice při nacistickém pozdravu, k čemuž prý během akce také docházelo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

co to má být, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 29.08.2024 17:05:17
varování, strašení, vyhrožování? Co kdyby to nějakého českého zemědělce taky napadlo.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

17:42 Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá, aby lidé nev…