Máte internet? Zaplaťte ČT. Rajchl na nohou: Zrušit tu „STAN“ televizi. A vytvořit novou

21.05.2024 19:42 | Monitoring

Jindřich Rajchl (PRO) chce zrušit Českou televizi po vzoru Slovenska, kde vláda Roberta Fica zrušila veřejnoprávní RTVS. „ČT je zakonzervovaná, nereformovatelná, stala se novou politickou silou, je to STAN televize a měli bychom ji zrušit a vytvořit novou veřejnoprávní televizi,“ tvrdí Rajchl. Ten burcuje voliče, aby volili národovecké strany, protože „jde o duši naší země“.

Máte internet? Zaplaťte ČT. Rajchl na nohou: Zrušit tu „STAN“ televizi. A vytvořit novou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šěf strany PRO Jindřich Rajchl

Rajchl v rozhovoru na XTV vysvětloval, že ho vůbec netrápí předvolební průzkumy, kde má PRO většinou kolem tří procent. „Já průzkumům nevěřím, podle mě ty průzkumy vůbec neodrážejí tu náladu lidí, kteří už jsou unaveni z naší vlády. Navíc jsou různé průzkumy a v některých máme i k šesti procentům. Třeba takový Kantar pro ČT, tam doufám, že až se ukážou ty diametrálně odlišné výsledky, tak tam za to někdo ponese odpovědnost,“ prohlásil Rajchl.

Vysvětloval také své rozhodnutí, že chce být zvolen jako europoslanec, ale poté chce odstoupit a soustředit se na volby do Poslanecké sněmovny. „Je to fér, když se to říká dopředu. Já to těm voličům říkám všude, kde jezdím. Mě nezajímá to křeslo v Bruselu ani ten europoslanecký plat 250 tisíc, kvůli kterému tam mnozí jdou. Mě to nemotivuje, já jsem si vydělal už v životě peněz dost. Mě motivuje měnit věci tady v České republice, a to nezměníte v Evropském parlamentu, ale jedině tady v českých volbách,“ uvedl Rajchl.

V Bruselu by prý chtěl pohnat k odpovědnosti Ursulu von der Leyenovou a přispět ke vzniku nové frakce ve spojení s maďarskou stranou Fidesz. „Ale jinak chci vést PRO a případně nějakou koalici do českých parlamentních voleb. Z mého pohledu je zásadní to, že my musíme dát dohromady spojení národoveckých stran, abychom měli šanci. Zcela jistě by to mohli být Svobodní, pevně doufám, že to bude i SPD, ale ti se s námi budou bavit až po kvalitním volebním výsledku,“ vysvětloval předseda PRO.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pořád víc, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenepřítel blbů , 22.05.2024 8:02:53
mi to tu připomíná strýčka Ádu, od kterého si pětidemolice bere mustr. ČT pokládám za svého nepřítele, a za nepřítele všech slušných lidí. Pokud bych jí sledovala, brzy to se mnou praští. Takže si musím platit svého nepřítele, aby mi mohl lít do hlavy lži a nenávist, a kromě toho si jako spotřebitel platím něco, co nechci a nepoužívám, jako by nestačilo, že moje daně jsou proti mé vůli rozkrádány a používány na eskalaci války, asi jako když se ze židovského majetku platila válka, která měla za cíl Židy vyhladit. Takhle nějak to začíná.

|  6 |  0

Další články z rubriky

To mě štípněte. Tolik za kilo rybízu? Zákazník na trhu byl zděšen

4:44 To mě štípněte. Tolik za kilo rybízu? Zákazník na trhu byl zděšen

Meruňky z Moravy, kilo za 150 korun, 100 gramů višní za 30 korun, borůvky ze Šumavy 350 korun za kil…