Miliardář udeřil: Nerad bych, aby někdo jako paní Nerudová učil mé děti

23.06.2024 9:37 | Zprávy

Miliardář Richard Chlad zavzpomínal na své první setkání s nově zvoleným europoslancem Filipem Turkem (Motoristé a Přísaha), kterého v evropských volbách podporoval. V rozhovoru na Extra.cz hovořil také o kandidátce STAN a o nově zvolené europoslankyni Danuši Nerudové.

Miliardář udeřil: Nerad bych, aby někdo jako paní Nerudová učil mé děti
Foto: Repro YouTube Extra.cz
Popisek: Miliardář Richard Chlad hostem Extra.cz

„S Filipem jsme se seznámili někdy na přelomu roku 2009/2010, myslím, že 2009. Začalo to tím, že jsem se rozhodl tehdy po cestě na lyže, když jsem jel přes Švýcarsko, tak v jednom autosalonu na pomezí švýcarsko-německých hranic jsem objevil Jaguara XJ 220. Ikonický auto. A to auto mělo najeto strašně málo kilometrů, vypadalo jako nový, no, ale sami s autama máme spoustu příběhů, kdy to, co vypadá jako nový, když se mu podíváš takzvaně pod sukně, tak zjistíš, že to je divný, protože většinou už u desetiletýho nebo patnáctiletýho auta nájezd do tisíce kilometrů začíná bejt podezřelej. Takže jsem začal po Čechách shánět nějakýho specialistu na jaguáry, a tehdy nebyly takový, řeknu, internetový kanály, jako jsou dneska, kdy si vygooglíš úplně všechno a spojíš se případně i s Anglií s Jaguarem.

Narazil jsem na nějakej chat Jaguar klubu. Tam jsem napsal: ‚Dobrý den, já jsem ten a ten, chtěl bych si koupit toho a toho Jaguára. Nemáte tady někoho ve skupině, kdo by mi byl schopen poradit, případně to auto dojet zkontrolovat?‘ A ozval se mi tam nějakej Turek. Že je prezidentem Jaguár klubu a že teda jakýkoliv support mi dá, jestli je to vůbec pravda, že bych si to auto chtěl pořídit, protože měl v první chvíli strach, jestli to není nějakej fórek, tak jsem odpověděl. Pro auto už jsem měl jet za dva dny, takže jsme takhle začali komunikovat,“ zmínil Chlad počátky seznámení s Turkem, který ho doprovázel pro nové vozidlo. Nejprve byl překvapen, jaký mladý floutek ho má doprovázet, nakonec však byl podle svých slov překvapen, jak mile se mu s ním povídalo. 

„Já mu říkám centrální mozek lidstva. Udivuje a už v tu dobu mě udivoval, na to, jak byl mladej, neuvěřitelnejma encyklopedickejma znalostma,“ poznamenal k Turkovi také Chlad. „Filip má velmi vzácný dar, že lidskými slovy vysvětlit i poměrně komplikovaný problém,“ řekl Chlad. 

Své pak Chlad řekl také k aktuálním problémům Turka, ohledně jeho kontroverzní minulosti, kdy se v kampani mimo jiné řešila třeba Turkova sbírka říšských starožitností.

„Mám z toho, řeknu upřímně, srandu, protože to jsou věci, který byly vždycky dostupný na těch sítích, nikdo je nějak nikdy neschovával. S Filipem jsme oba vyznavači Český sody. Nikdy jsem z Filipa neměl pocity, který mu dneska špendlej ty různý liberální plátky, anebo v podstatě dneska opozice Filipa Turka, která strašně narostla. Filip se za ty roky moc nezměnil. Každej samozřejmě jsme víc kontroverzní možná v tom mládí, a pak je to bohužel teda použitelný proti tobě osobně o 15 let později, kdy si i projdeš nějakejma jalovejma rokama. Já z toho mám srandu, protože tím, že toho Filipa znám od začátku, takže tu nálepku, kterou se mu nyní snaží někteří zhrzení a neúspěšní dát a nedají si ani tu práci, že by toho Filipa trošku víc studovali, tak pro mě to působí hodně komicky,“ podotkl Chlad, že Turek je v současné době podle něj bohužel v pozici, kdy musí trochu brzdit a mít sklopené uši. „Už je politik. A bohužel to nebude mít jednoduché,“ poznamenal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

pro mne je nerudová přímo symbol vypočítavé kariéristky celoživotně parazitující na našich daních, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 23.06.2024 10:03:17

|  22 |  0

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…