Mladý lidovec: Nikdo nemá právo na dítě. Manželství pro všechny? Ne

12.11.2022 7:58 | Ze sítí

„V argumentaci pro ‚manželství pro všechny‘ dochází k tomu, že se nepohlíží primárně na dobro dítěte. Já mám také dvě děti a nemyslím si, že mám na ně právo. Já je vnímám jako dar,“ uvedl lidovecký poslanec Karel Smetana v pořadu StandaShow, že na dítě „nemá právo nikdo“. Práva pro homosexuální páry by prý chtěl narovnat a přihlédnout k tomu, aby děti nemusely vyrůstat v ústavní péči. „Manželství pro všechny“ však odmítá.

Mladý lidovec: Nikdo nemá právo na dítě. Manželství pro všechny? Ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění "Nebudeme mlčet" proti násilí na LGBT+ lidech. Následoval pochod ke slovenské ambasádě

Čtyřiatřicetiletý Smetana, jenž je nejmladším lidoveckým poslancem, podotkl, že se na Ministerstvu zemědělství mají zabývat možností snížení DPH na základní potraviny, ale aktivnější debata ohledně takové možnosti má být zatím zmrazena až do konce českého předsednictví. „Začneme to řešit společně s celým daňovým balíčkem na začátku příštího roku,“ avizoval. Otázkou však podle něj prý je, zdali by to aktuálně přineslo zamýšlený efekt spočívající ve zlevnění potravin koncovým zákazníkům.

Ke svému působení v KDU-ČSL řekl, že to pro něj byla „přirozená cesta“, jelikož je katolíkem. „Ale musím říct na rovinu, že KDU-ČSL není jen strana katolíků. Je to prostě uskupení lidí, kteří mají společný pohled na hodnoty. Ne jenom společnou víru,“ podotkl.

„Možná překvapivé“ podle něj je, že právě lidovci mohou oslovit mladé se svým řešením partnerství pro stejnopohlavní páry.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

4:45 Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

Strategie dnešních elit včetně Fialovy vlády na ovládnutí lidí? „V současnosti podle mého názoru pla…