Muž Pekarové vyčinil policii za nález kokainu ve sněmovně

30.05.2024 13:05 | Monitoring

Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek zkritizoval policii, že neinformovala Kancelář o nálezu kokainu. Ten se měl na toaletách v budově sněmovny nalézt před rokem a půl, celá záležitost ale vyšla najevo až nyní a případem se bude zabývat i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Muž Pekarové vyčinil policii za nález kokainu ve sněmovně
Foto: Repro: Poslanecká sněmovna
Popisek: projev Markéty Pekarové Adamové na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 19.03. 2024

Na veřejnost se tento týden dostala informace, že policisté našli na přelomu loňského a předloňského roku na toaletách v Poslanecké sněmovně zbytky kokainu. Tento nález nebyl oznámen ani se nijak více neprošetřoval. Až nyní vyšly informace o nálezu kokainu najevo a případem se bude zabývat i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) s cílem objasnit, jak se nález kokainu ve sněmovně prošetřoval.

Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek za utajení nálezu policii vyčinil a sešel se kvůli tomu s ředitelem Ochranné služby Police ČR Jiřím Komorousem. „Plíšek vyjádřil znepokojení nad tím, že Ochranná služba Policie ČR o bezpečnostním incidentu s návykovou látkou neinformovala vedení Kanceláře Poslanecké sněmovny. Zároveň si vyžádal zprávu o povaze a řešení této události. S obdrženou zprávou následně seznámí vedení Poslanecké sněmovny. Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek současně doufá, že se podobná situace ve způsobu komunikace už nebude opakovat,“ uvádí tisková zpráva Kanceláře.

To, že se incident nijak neprošetřoval, je podle bývalého náměstka brněnského primátora Matěje Hollana logické. „Že se ve sněmovně šňupe jak o život a že po ‚odchodu‘ hlavního distributora Feriho jeho místo zaujal hned někdo jiný, vědí všichni od vrátného po předsedkyni sněmovny. Kokain se ve sněmovně šňupal vždycky, šňupe a šňupat bude. Ví to samozřejmě i policie,“ uvedl na facebooku Hollan (Žít Brno).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

praktiky jak v dozimetru, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepek vyskoč ze senátu , 30.05.2024 15:15:40
Kokain na záchodě, Feri tam honil baby, prodává se tam alkohol, to je pracoviště, kdy se schvalují balíčky na snížení životní úrovně občanů, aby si oni mohli užívat

|  7 |  0

Další články z rubriky

Nábor na Ukrajině: Sbírají, jak mohou, ale nedaří se. Útěky, dezerce i sebevražda

10:10 Nábor na Ukrajině: Sbírají, jak mohou, ale nedaří se. Útěky, dezerce i sebevražda

Ukrajinská armáda má problém. Nedostává se jí mužů. Z náborových cílů se daří plnit jen zlomek. Někt…