Náraz autem do ruské ambasády. Hořelo. Rusko: Útok

06.04.2022 9:56 | Zprávy

V Bukurešti se kdosi pokusil vozidlem vtrhnout na ruskou ambasádu. Po nárazu do brány měl řidič v hořícím autě zemřít, nikomu dalšímu se nic nestalo.

Náraz autem do ruské ambasády. Hořelo. Rusko: Útok
Foto: Youtube
Popisek: Auto narazilo do ambasády Ruské federace v Bukurešti

Sedan se proti bráně bukurešťské ambasády Ruské federace rozjel asi v šest ráno. Video, o kterém píše Al-Džazíra či Deutsche Welle, má ukazovat plameny, které vozidlo zachvátily.

Ruské velvyslanectví v Rumunsku vydalo prohlášení, že žádný ze zaměstnanců není zraněn, a vyjádření soustrasti rodině řidiče.

„Není pochyb o tom, že tento čin spáchal pod vlivem výbuchu protiruské hysterie v souvislosti se zinscenovanou provokací ve městě Buča,“ zveřejnila ruská ambasáda.

PODROBNOSTI V ANGLIČTINĚ ZDE či ZDE

Rusko stále trvá na tom, že vraždění lidí ve městě Buča, kde byli stříleni při pohybu na ulici nebo mučeni ve sklepě jednoho z domů, bylo inscenovanou ukrajinskou provokací. Hlavní ruský argument, že se informace objevily až čtyři dny poté, co město zpět ovládla ukrajinská armáda, byl zpochybněn fotografiemi ze satelitů, které objevili američtí novináři. Na záběrech byla mrtvá těla na ulicích ve stejné poloze vidět již na konci března, když město ještě ovládala ruská armáda. Snímky v úterních Událostech obsáhle rozebíral redaktor ČT Vladimír Piskala.


 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …