Nastoupil do metra, prostřel si stoleček... Internet se láme smíchy nad videem primátora Hřiba

08.09.2022 19:33

Za více než dva týdny čekají Česko komunální volby – a někteří politici občanům předvádějí vskutku zajímavé kousky. Ovšem ne vždy s nimi slaví úspěch, ale naopak sklízejí výsměch. Například pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), který ukazuje, že se ho papalášské manýry rozhodně netýkají. Zdokumentoval svou ranní cestu do práce metrem, kde představil zefektivnění možností pro využívání služeb sdílené mobility pro Pražany. Pohleďte na výsledek.

Nastoupil do metra, prostřel si stoleček... Internet se láme smíchy nad videem primátora Hřiba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib (Piráti)

Pirátský primátor Hřib se rozhodl zajímavým způsobem představit lidem aplikaci Lítačka, která ověří uživatele pro všechny zapojené poskytovatele mobility na území metropole a také v regionu obsluhovaném spoji Pražské integrované dopravy (PID). Pilotní projekt realizuje městská společnost Operátor ICT (OICT). 

Hodí se připomenout, že Piráti zahájili ostrou fázi předvolební kampaně – a  Hřib, jenž bude post primátora obhajovat, se snaží ukázat jako obyčejný občan, který místo drahých vozu při cestě do práce jezdí pražským metrem. Zasadit jeho snahu lze i do současné doby drahých pohonných hmot, tedy jako snad návod pro ostatní občany, jak v tomto směru ušetřit.

Na svou cestu do práce Hřib vytvořil krátké video. Začíná záběrem, jak primátor s pracovním kufříkem míří ráno do metra. „Bydlím s rodinou na Jižáku na Hájích, takže metro je pro mě jasná volba,“ prohlašuje před vstupem do metra.

Divákům přibližuje, co s sebou potřebuje: „Na cestu mi stačí telefon, mám Lítačku v mobilu.“ představuje aplikaci Lítačka, tedy vlastně nosič kuponu pro hromadnou dopravu v Praze a Středočeském kraji.

Část, která následuje, vyvolává mezi lidmi největší rozruch. Hřib v metru usedá na sedadlo a před sebou si rozkládá malý stoleček, ten si následně prostře, na něj postaví hrneček s logem „Piráti“ a notebook. „Po cestě si projdu kalendář a vyřídím pár mailů,“ vysvětluje ze svého ranního koutku v metru.

„Rychlý přestup na Muzeu a jsem na Staroměstské, jen pár kroků od kanceláře. A z domova mi to trvalo jen 33 minut,“ chlubí se Hřib už před vchodem do budovy pražského magistrátu. „A jak jezdíte do práce vy?“ táže se v předvolebním videu.

Na facebooku, kde Hřib video sdílel, se rozjela diskuse plná výsměchu. Jeho příspěvek na svém účtu reflektoval například i advokát Radek Suchý, který Hřibovo video označil za „bizarní“.

„Jsem rád, že primátor (nemohu mu přijít na jméno) jezdí do ‚práce‘ metrem. Jen díky tomu teď jezdí v Praze metro s prázdnými vagóny, kde máte připravený stoleček s kafíčkem... já bych ho jinak totiž rozlil, opařil někomu záda a navíc bych neměl dost klidu na psaní žalob v metru za současné situace. Děkuji mu za radu, ale já i tak pojedu raději autem... abych ho nepotkal,“ vyslovil se advokát.

V podobném duchu – že bude lepší se metra vyvarovat – se vyjádřilo mnoho diskutérů pod oním videem. Ani oni nestojí o to, pirátského primátora Hřiba s prostřeným stolečkem v metru po ránu potkat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…