Hostem v pořadu Kapitola byl restauratér Jan Horešovský. „Přežije gastrosektor rok 2020?“ zeptal se na úvod moderátor Jan Palička. Není na to příliš jednoduché odpovědět. V centru Prahy jsou prý restaurace, které nemají hosty a nemají tedy šanci přežít, jelikož i jejich nájemní smlouvy jsou nastaveny na předkovidovou situaci.
„Pak jsou restaurace, které docela dobře fungují a jsou někde na periférii a tam se těm lidem vyplatí seběhnout ze svého bytu dolů do restaurace, která je v bloku a dát si pivo a guláš, tak tyto restaurace jsou na tom jinak než některé jiné,“ nastínil situaci Horešovský a doplnil, že nejhůře jsou na tom restaurace, které prodávají zážitek, což právě nabízí jeho podnik. „My nejsme veřejně stravovací podnik, který krmí lidi, ale pracujeme s tím, že prostě si k nám přijdou užít skvělou kuchyň, skvělé víno, dobrý servis a příjemnou atmosféru, takže nás nezachrání ani okénko ani žádné takové věci,“ doplnil smutným hlasem.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: tle