Hostem v pořadu Kapitola byl restauratér Jan Horešovský. „Přežije gastrosektor rok 2020?“ zeptal se na úvod moderátor Jan Palička. Není na to příliš jednoduché odpovědět. V centru Prahy jsou prý restaurace, které nemají hosty a nemají tedy šanci přežít, jelikož i jejich nájemní smlouvy jsou nastaveny na předkovidovou situaci.
„Pak jsou restaurace, které docela dobře fungují a jsou někde na periférii a tam se těm lidem vyplatí seběhnout ze svého bytu dolů do restaurace, která je v bloku a dát si pivo a guláš, tak tyto restaurace jsou na tom jinak než některé jiné,“ nastínil situaci Horešovský a doplnil, že nejhůře jsou na tom restaurace, které prodávají zážitek, což právě nabízí jeho podnik. „My nejsme veřejně stravovací podnik, který krmí lidi, ale pracujeme s tím, že prostě si k nám přijdou užít skvělou kuchyň, skvělé víno, dobrý servis a příjemnou atmosféru, takže nás nezachrání ani okénko ani žádné takové věci,“ doplnil smutným hlasem.
Moderátor se dále hosta zeptal na to, jak probíhal ten půl rok od prvního uzavření restaurací, zda tam byly očekávání, že to bude dobré či nikoliv.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: tle