Němci by volili Harrisovou. Musk jim vzkázal něco o státní propagandě

20.10.2024 8:24 | Monitoring

Americký miliardář Elon Musk, majitel sociální sítě X, se pustil do slovní bitky s nejsledovanější německou veřejnoprávní televizí ZDF. Ta uveřejnila průzkum, v němž se ukázalo, že Němci v prezidentské volbě favorizují demokratickou viceprezidentku Kamalu Harrisovou. A to až tak moc, že v Elonu Muskovi bouchly saze.

Němci by volili Harrisovou. Musk jim vzkázal něco o státní propagandě
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Německá veřejnoprávní televize ZDF ukázala průzkum, podle něhož v prezidentské volbě Němci jednoznačně favorizují Kamalu Harrisovou před Donaldem Trumpem.

Celých 72 % Němců je přesvědčeno, že prezidentské volby v USA 5. listopadu vyhraje Harrisová. Jen 23 % Němců věří, že vyhraje republikánský kandidát Donald Trump. A 5 % dotázaných si není jistých. Průzkum uveřejnila německá veřejnoprávní televize ZDF.

Když to viděl Elon Musk, bouchly v něm saze.

„Takhle to dopadá, když jsou lidé krmeni státní propagandou,“ napsal rozzlobený Musk na sociální síti X.

Elon Musk promlouvá

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 11846 lidí
Sami Američané zdaleka tak pevně rozhodnuti nejsou. Americký list New York Times upozornil na průzkum, podle nějž je 49 % dotázaných připraveno volit Kamalu Harrisovou a 47 % Donalda Trumpa.

Server nejčtenějšího německého listu Bild upozornil, že v Německu Trumpovi nikdy moc nefandili.

Studie Harvardské univerzity po prvních 100 dnech Trumpa v Bílém domě došla k jasnému závěru. Nikde nebylo o republikánovi tak negativní zprávy jako v Německu. „V ‚Daily Topics‘ bylo 98 % zpráv o Trumpovï negativních,“ napsal Bild.

Šéf „heute journal“ ZDF Stefan Leifert v sobotu reagoval na Muskovu kritiku. „Milý Elone Musku, děkujeme za váš zájem o náš politický barometr ZDF. Zde najdete vše o metodice a průběhu našich reprezentativních průzkumů,“ napsal.

Veřejnoprávní ZDF také připomněla, že oba kandidáti se zaměřují především na tzv. swings states, tedy státy, kde jednou vyhraje demokrat, podruhé republikán a potřetí třeba zase demokrat.

Tam jde také většina peněz z reklamy obou kandidátů. Tam následuje shromáždění za shromážděním a průzkumy ukazují, co tamní voliče trápí vůbec nejvíc. Pocit, že navzdory tvrdé práci jsou stále chudší, protože se potýkali s vysokou inflací, s vysokým nárůstem cen prakticky všeho.

Kupříkladu farmář ve Wisconsinu, který dře sedm dní v týdnu, ale finančně přežívá jen díky tomu, že jeho žena pracuje ve škole, chce volit Donalda Trumpa. Dalším váhajícím Američanem je cukrář, který tak tak zaplatí za svůj byt v Las Vegas. ZDF připomněla, že podobný problém řeší miliony Američanů. A do třetice je tu kněz z černošské komunity v Georgii, který otevřeně nabádá své ovečky, aby hlasovali pro demokraty.

Taková je teď situace v USA.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 37 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Sněm Svobodných s Šichtařovou a Landou: Vláda ničí to, na čem je tato země postavena

8:15 Sněm Svobodných s Šichtařovou a Landou: Vláda ničí to, na čem je tato země postavena

Nejen lidovci pořádají o tomto víkendu svůj volební sjezd. Také Svobodní, strana dvou senátorů, si v…