Němcová se bojí: Zeman si dostavěl dům v Lánech. Vážné

17.08.2022 13:08 | Ze sítí

Prezident Miloš Zeman dostavěl svůj bungalov v Lánech, kam by se měl přesunout po skončení jeho druhého prezidentského mandátu. Štiplavý komentář si k dokončení stavby neodpustila senátorka Miroslava Němcová, podle níž může v domě Zeman pokračovat „ve speciální službě“ národu.

Němcová se bojí: Zeman si dostavěl dům v Lánech. Vážné
Foto: Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman

Němcová připomněla, že ze zákona má prezident po skončení funkce nárok na kancelář nebo asistenta, a tak může dále spolupracovat s poradcem Martinem Nejedlým nebo kancléřem Vratislavem Mynářem.

„Prezident dostavěl dům v Lánech. Po skončení funkce bude mít nárok na auto s řidičem, na asistenta, kancelář. Takže trio MZ, Nejedlý a Mynář může pokračovat ve speciální službě. Dobrá pozice domu se k plnění úkolů může hodit,“ napsala sarkasticky Němcová na svém twitteru.

 

Zemanův bungalov se začal stavět v roce 2019 poté, co Zeman kopil v Lánech za 2,5 milionu korun pozemek. „Pan prezident rozhodně netoužil po tom, aby byla vybudována nějaká vila nebo rodinný domek. Bungalov se ukázal jako vysoce optimální a je to pro pana prezidenta velmi komfortní ubytování a velmi komfortní ubytování pro celou rodinu. Důležité také je, že onen bungalov vzniká v Lánech, to znamená v místech, která pan prezident velmi dobře zná,“ řekl pro iDNES.cz v květnu 2020 prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…