Němec vám vezme řidičák kvůli klimatu. A máte „po“ i v ČR

31.07.2024 8:34 | Analýza

Neopatrnost při dovolené se může brzo stát pro řidiče i likvidační. Evropská unie totiž uvažuje o plošném odebírání řidičských průkazů za překročení rychlosti a o řidičák tak půjde přijít i skrze přehlédnutí omezení limitů kvůli klimatu. Právě ta totiž již v některých zemích fungují a na – oproti normálu nikterak změněné – dálnici se kvůli emisím radikálně snižují rychlostní limity. Za přehlédnutí klimatických omezení již nyní hrozí desetitisícové pokuty, avšak v budoucnu by každého řidiče, který snižování rychlosti kvůli klimatu nerespektuje a jede podle běžných limitů, mohlo čekat také okamžité odebrání řidičáku. A to nejen v zahraničí, ale automaticky i v ČR.

Němec vám vezme řidičák kvůli klimatu. A máte „po“ i v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Nová pravidla umožňující odebírání řidičských průkazů plošně v celé Evropské unii by se brzy mohla dostat k opětovnému projednání do Evropského parlamentu. Noví europoslanci by si totiž mohli posvítit na řidiče v rámci pravidel zděděných od předchozího osazenstva Evropského parlamentu, která byla přijata již v únoru v prvním čtení.

Návrh pravidel o celounijním účinku některých zákazů řízení byl tehdy přijat 372 hlasy (220 europoslanců bylo proti), načež se aktuálně čeká, jak se k nim postaví povolební složení instituce.

Pokud by noví europoslanci dali zelenou aktuální podobě návrhu, znamenalo by to pro řidiče, že by mohli začít přicházet o řidičské průkazy i za přestupky, kterých se dopustí v zahraničí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Další z fantasmagorických, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 31.07.2024 10:22:30
a neuskutečnitelných plánů EU. Nulový počet obětí dopravních nehod do roku 2050. Jak ho dosáhnout? Pouze 100% zrušením veškeré dopravy, veřejné i privátní, včetně kol a koloběžek. To skutečně eurosnílci myslí vážně? A další fakt z článku vyplývá a to neustále se přitvrzující buzerace ve jménu klimatického náboženství. Pokuty, postihy, zákazy, omezování, špehování ve jménu uhlíkové stopy. Věřte, že klimatičtí inkvizitoři uvrhnou občany Evropy o 200 let nazpátek.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…