Nerudová: Sláva Ukrajině! Ruská propaganda už ani nestíhá. Ukrajinci vítězí nad lží a nenávistí

12.09.2022 13:06 | Ze sítí

Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová je nadšená z posledního vývoje války na Ukrajině. Ukrajinská armáda za poslední týden dobyla zpět území o rozloze téměř 8000 km2 a podle některých informací dokonce některé odříznuté ruské jednotky zvažují, že složí zbraně a vzdají se.

Nerudová: Sláva Ukrajině! Ruská propaganda už ani nestíhá. Ukrajinci vítězí nad lží a nenávistí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity a kandidátka na prezdientku, Danuše Nerudová

Ukrajinská protiofenzíva ruskou stranu očividně zaskočila, podle vojenských expertů BBC měly ukrajinské síly při útoku osminásobnou převahu nad ruskými jednotkami. Ukrajinská armáda osvobodila velká města jako Izjum a Kupjansk, ovládla téměř celou oblast Charkova a na několika místech se prý dostala až k hranicím s Ruskem.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov připustil, že se ruská vojska musela stáhnout „v rámci reorganizace“, a Rusko prý bude v operaci na Ukrajině pokračovat, „dokud nebudou splněny všechny úkoly, které byly původně stanoveny“.

Podle šéfky společného tiskového střediska Obranných sil jihu Ukrajiny Natalje Humenjukové ale některé ruské jednotky uvažují o vyjednávání a složení zbraní. „Snaží se vyjednat podmínky, jak by mohly složit zbraně a dostat se pod záštitu mezinárodního humanitárního práva,“ řekla Humenjuková.

Důstojníci těchto jednotek podle ní dostali od ruského velení příkaz opustit své pozice jakýmkoli možným způsobem. „Rozklížení a demoralizace jsou už tak hluboké, že i velení jednotek vyhodnotilo, že nemají kam dál jít,“ dodala Humenjuková, jak informuje server Novinky.cz.

Poslední vývoj na ukrajinské frontě s nadšením sleduje i Danuše Nerudová. „Poslední dny s úžasem a nadějí sleduji protiofenzívu Ukrajinců. Tak úspěšnou, že na ni nestíhá reagovat ani kremelská propaganda. Ukrajinci svou odvahou a láskou k vlasti postupně vítězí nad lží a nenávistí a bojují za bezpečí a budoucnost celé Evropy. Sláva Ukrajině!“ uvedla prezidentská kandidátka na Twitteru.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…