Nikdo nepadne, slíbili jsme to. Pojďte k volbám, chce SPOLU. Ale pak promluvil Babiš

23.09.2022 11:50

Dnes ve 14 hodin se otevřou volební místnosti a začnou komunální volby. Zároveň s nimi proběhne v některých obvodech i první kolo voleb senátních. Jednotlivé strany, hnutí a koalice proto využívají poslední příležitosti k tomu, aby přízeň voličů obrátili na svoji stranu, nebo je alespoň přiměly se voleb zúčastnit. Se svojí výzvou voličům přispěchala vládní koalice SPOLU i hnutí ANO.

Nikdo nepadne, slíbili jsme to. Pojďte k volbám, chce SPOLU. Ale pak promluvil Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference k představení kandidátů koalice Spolu do senátních voleb a podpis memoranda o spolupráci

„Dnes je důležitý den! Začínají komunální a senátní volby,“ píše se na twitterovém účtu ODS v úvodu příspěvku, který tam strana dnes umístila.

„Dejte, prosím, hlas demokratickým stranám! Nedovolme extremistům a populistům hazardovat s naší zemí! V těžkých dobách volte SPOLU,“ pokračuje text apelem na to, koho mají voliči volit.

Vše je doplněno videem, který spolu natočili předsedové všech tří koaličních stran sdružených v koalici SPOLU.

„Milí přátelé, dnes je důležitý den,“ říká v úvodu celého videa premiér České republiky a předseda ODS Petr Fiala.

„Právě dnes začínají komunální a senátní volby,“ přidává se předsedkyně Poslanecké sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Dejte svůj hlas těm, kteří své sliby plní,“ nezůstává pozadu ani ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU ČSL Marian Jurečka.

Po úvodních slovech čelních představitelů koalice SPOLU následuje část, ve které se obracejí na voliče se svými výzvami a bilancí své činnosti.

„Občanům jsme slíbili, že nikoho nenecháme padnout,“ opakuje premiér Fiala svá ujištění, která provázejí celou dobu energetické krize v naší republice.

„A proto jsme zastropovali ceny energie,“ dodává Fiala, který o zmíněném zastropování nechtěl ještě před třemi týdny ani slyšet.

„Ale teď budeme potřebovat i vaši energii,“ využila předsedkyně TOP 09 Fialovu zmínku o energiích, aby mohl předseda KDU-ČSL v zápětí apelovat na občany, aby se voleb zúčastnili.

„Přijďte, prosím, k volbám,“ říká Jurečka.

To už si ale slovo znovu bere premiér Fiala, který apeluje na to, aby občané v těžkých dobách volili koalici SPOLU.

To vše s doprovodem příjemné hudby a s odpovídající grafickou podporou.

Svoji výzvu občanům, aby šli k volbám připojil i bývalý premiér Andrej Babiš (ANO).

„Dnes jsou komunální a senátní volby a jsou velice důležité. Je to pro vás první příležitost vystavit účet této nejhorší vládě od revoluce, vládě, která nejméně v Evropě pomáhá svým občanům,“ má jasno Babiš o přínosu současné vlády pro občany České republiky.

„Další volby budou až v roce 2024,“ upozorňuje Babiš na fakt, že příští rok se uskuteční volby prezidentské, ale volby do krajských zastupitelstev se budou konat až za dva roky. Parlamentní volby ještě o rok déle.

„Tak si nenechte ujít tuhle příležitost, abyste vládě vyjádřili svůj názor na to, co tady udělala za 9 měsíců,“ vyzývá dále Babiš občany a připojuje svůj názor.

„Já říkám, že udělali NULA, NULA, NIC!“

„Když bylo ve vládě hnutí ANO, tak se staralo o vás a váš lepší život a chceme v tom pokračovat. A tady je první příležitost, abyste nás zásadně podpořili,“ vidí situaci jasně Babiš.

„Takže vás žádám, přijďte k volbám a nahoře dejte velký křížek hnutí ANO 2011,“ apeluje na voliče lídr hnutí ANO. 

Dodejme, že volební místnosti se dnes uzavřou ve 22 hodin, zítra se znovu otevřou v 8 hodin ráno a uzavřou ve 14 hodin. První výsledky z menších obcí lze očekávat kolem 15. hodiny, větší města budou sčítána déle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…