Novotný se kaje: Fiala přijel, když jsem na tom s ODS byl nejhůř. To si nezasloužil

18.05.2024 20:00 | Monitoring

O osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného bude výkonná rada ODS rozhodovat 11. června po eurovolbách. Učiní tak v reakci na jeho nedávné kontroverzní výroky, které jsou podle představitelů strany lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím v ODS. Novotný se nyní pro Blesk kaje, že výroků „mimořádně lituje“, i jejich dopadů na jeho stranického šéfa Petra Fialu.

Novotný se kaje: Fiala přijel, když jsem na tom s ODS byl nejhůř. To si nezasloužil
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Řeporyjský starosta byl ostře kritizován, když nedávno na sociálních sítích urážel saxofonistu Felixe Slováčka kvůli fotce s šéfkou KSČM Kateřinou Konečnou. Do hádky zahrnul i Slováčkovu dceru, která se léčí s rakovinou. Nevybíravě napsal, že nemá šanci na uzdravení a předpověděl jí smrt.

„Nedokážu říct, co mně k tomu vedlo. Rád bych řekl, že to byl zkrat, že jsem to nebyl já. Vidím to na očích svých přátel a lidí, co mě opravdu znají v politice, tak doma, že si říkají ,co to bylo'. Asi o tom budu muset nějakou dobu přemýšlet, přál bych si hrozně, aby to byl zkrat a abych to nebyl já, protože tohle se mi teda ještě v životě nepovedlo, trápí mě, že jsem ublížil Aničce,“ uvedl Novotný v rozhovoru s tím, že komentář psal střízlivý.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Několikrát zopakoval, že bude muset přemýšlet sám nad sebou a že doufá, že to nebyl on. Připustil, že taková úvaha je hodna expertízy psychologa. „Jednoznačně, si myslím, že to je na psychiatra. Myslím, že bych se měl poradit s odborníkem o této konkrétní věci, přemýšlím o tom, asi bych měl,“ řekl řeporyjský starosta.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 31117 lidí
Podle svých slov svého chování lituje: „Mimořádně toho lituji. Velmi se tím trápím, ale nevím jestli na to mám právo. Aničce jsem se zatím neomluvil, jak, kdy a jakou formou, to si rozhodnu s dovolením sám. Jsou věci, které mediálně ventilovat nebudu,“ pokračoval Novotný s tím, že to, co udělal, je ale neomluvitelné. „Teď se zlobím sám na sebe,“ řekl.

Rovněž lituje, že jeho výroky mají dopad i na lídra strany a současného předsedu vlády: „To, že si to nezasloužil mimo jiné Petr Fiala, je bezdebatní záležitost. Petr Fiala je prostě člověk, který, když jsem na tom byl se stranou nejhůř, před touto nechutnou záležitostí, za mnou přijel do Řeporyjí. Je to člověk, který se mě vždycky zastal. Já si myslím, že si tohle Petr Fiala ode mě nezasloužil a asi ani ta ODS,“ konstatoval Pavel Novotný.

Podle svých slov očekává, že za své chování bude z ODS vyloučen: „Musím říct, že je podiv, že ještě vůbec v té straně jsem. Myslím, že mě budou muset vyloučit,“ řekl s tím, že ODS opouštět nechce: „Nechci odejít z ODS, neodešel jsem z té strany, ani teď se mi nechce,“ doplnil.

Přiznal, že také na popud lidí ze svého blízkého okruhu zvažuje, že by z ODS odešel sám. „Přemýšlím o tom, vše to vnímám, ale myslím si, že to není úplně na pořadu dne. Strana prostě udělá, co udělat chce, a máme na to svoje principy a naštěstí o tom nerozhoduje pan Havlíček a další. Několikrát jsem zmínil, že kdyby mi Petr řekl, tak jdu, a samozřejmě to platí,“ doplnil Pavel Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Omluva se nepřijímá. Anička se nemusí špinit omluvou , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseČtenářka2020 , 18.05.2024 22:43:19
Ať si s tou svou debilitou žije, jak umí. Ať odpadne z české politiky celé Spolu zkorumpované ODS. Stejně jako spadla do dějin ČSSD. Prostě Stačilo. Ano, na cestě do EU máme jiné Motoristy.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Ochrankáři, co našli kokain, ve sněmovně skončili. Ani zrnko pravdy, zuřila Pekarová

13:14 Ochrankáři, co našli kokain, ve sněmovně skončili. Ani zrnko pravdy, zuřila Pekarová

Kdo je favoritem evropských voleb? A jak ovlivňuje Poslaneckou sněmovnu kokainová kauza? V Partii Te…