Odpudivé! Reakce evropských elit na teroristický útok v Berlíně budí pohoršení

23.12.2016 15:10 | Zprávy

Bývalý europoslanec Ivo Strejček (ODS) se na stránkách Institutu Václava Klause zamyslel nad tím, zda již konečně přeteče pohár občanské trpělivosti.

Odpudivé! Reakce evropských elit na teroristický útok v Berlíně budí pohoršení
Foto: istrejcek.cz
Popisek: Ivo Strejček

„Po Paříži, Bruselu, Nice a Mnichově přišel další teroristický útok: v Berlíně. Odpudivý čin byl současnými politickými elitami odsouzen neméně odpudivě, nicméně očekávaně,“ poznamenal Strejček úvodem. Jako vždy předtím jsou podle něj šokováni Francois Hollande, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk či Joachim Gauck, jako vždy předtím se modlí za nevinné a vyzývají k solidaritě. 

„Kancléřka Merkelová však tentokrát šla o krok dál a prohlásila: ‚Miliony lidí včetně mne se ptají, jak je možné, že na vánočních trzích, které jsou oslavou života, dojde k vraždě? Na tuhle otázku odpověď nemám,‘“ všímá si Strejček a dodává, že právě německá kancléřka by na tyto otázky mít odpovědi měla, neboť naplno otevřela dveře migrační invazi z islámských zemí do Evropy.

Původní text ZDE.

„Byla to Merkelová, kdo všechny ty, kteří před důsledky její politiky varovali, důsledně nazývala xenofoby, krajně pravicovými populisty či sobci bez ochoty pomoci lidem v nouzi. Je neomluvitelné a slabošské, když na teroristické činy ‚nemá odpověď‘. Je nepřijatelné, aby tvrdé kritice odmítala podrobit především sebe samotnou,“ sdělil.

A povšiml si i slov budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa, který uvedl, že civilizovaný svět musí změnit své myšlení. „Merkelová a současné evropské politické elity ale změny myšlení evidentně schopny nejsou – stejně by jim takovou změnu už málokdo věřil. Je tedy na občanech evropských zemí, aby v budoucím roce našli odvahu zvolit si nové politiky, kteří onou ‚změnou myšlení‘ budou. Příležitostí k tomu bude v roce 2017 hned několik: v Nizozemí, ve Francii a především v Německu. Bylo by to i v našem zájmu,“ uzavřel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 mělo podle ukrajinského …