První příspěvek zveřejnila Slimáková na sociální síti X už 22. května. Tehdy napsala: „Nemocniční strava, naordinováno nutričním terapeutem: Jsem v koncích. Ani po 30 letech profese výživáře nechápu, jak by tyto produkty mohly prospívat. Vidím tam jen směs vysoce průmyslově zpracovaného oleje a sacharidů. Chybějící bílkoviny, živiny, chuť a rozum! Chápete to?“ Pod svou otázku pak připojila obrázek klasického nemocničního tácu, na kterém jsou dva suché rohlíky, krajíc chleba a malý margarín – dál už nic. Není však jisté, zda jde o stravu před nebo po operačním zákroku. Slimáková ani na dotazy občanů neprozradila, ve které nemocnici pacient takto chudý tác s jídlem dostal. Na námitku jednoho z uživatelů, kde na fotografii vidí vysoce průmyslově zpracované oleje a sacharidy, odpověděla: „Vysoce průmyslově zpracovaný je margarín, rohlíky s chlebem jsou jen zpracované sacharidy.“
Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Jde o okrádání pacientů? „Je to dieta, která prospívá nemocničnímu rozpočtu na stravování pacientů. Za 14 Kč na den se toho moc lepšího vymyslet nedá,“ napsal jeden ze čtenářů. „Kde jste vzal těch 14 Kč na den? Stravovací jednotka se běžně pohybuje mezi 60–120,“ reagovala Slimáková. Problém tedy nejspíš nebude v penězích. „Chléb i rohlík zároveň, to bude asi nadstandard,“ přisadil si uživatel Ing. Honza. „Kdybyste měla nějakou dietu, to už nedostanete vůbec nic ? Když jsem viděl co dostávala manželka v nemocnici, tak tohle by někdy byla i výhra... Smutné, že? Paní vedle měla cukrovku a první den dostala ovocné knedlíky, které přes vrstvu kakao/cukr nebyly ani vidět...“ napsal další uživatel.
Nemocniční strava, naordinováno nutričním terapeutem:
Jsem v koncích. Ani po 30 letech profese výživáře nechápu, jak by tyto produkty mohly prospívat. Vidím tam jen směs vysoce průmyslově zpracovaného oleje a sacharidů.
Chybějící bílkoviny, živiny, chuť a rozum! Chápete to? pic.twitter.com/oq5xX0VHfh

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Karel Šebesta