Dovolenou v Chorvatsku mnoho Čechů považuje za standard, který si léto co léto nechtějí odepřít. Ale letos by všichni čeští milovníci Jadranu měli přece jen zpozornět.
Jídelní lístek ze 3. června letošního roku z restaurace Fortica na ostrově Hvar ukazuje, že milánské špagety pořídíte za 60,36 kun, což je v přepočtu asi 187 korun a 40 haléřů navrch. V českých restauracích totéž jídlo pořídíte za 160 korun a často i za nižší cenu.
Boloňské špagety vyjdou v chorvatské restauraci Fortica na 69,32 kun, což je v přepočtu 215 korun a 60 haléřů navrch. V české restauraci totéž jídlo pořídíte opět za 162 korun. Špagety s plody moře vás v restauraci Fortica v Chorvatsku budou stát 103,22 kuny, v přepočtu asi 321 korun, zatímco v české restauraci pořídíte stejné jídlo do 300 korun, a to i v italské restauraci, kam byste si asi nezašli úplně každý den, ale spíše na slavnostnější oběd. Těstoviny s krevetami přijdou v restauraci Fortica v Chorvatsku na rovných 110 kun, což je v přepočtu 342 korun českých. Mořský okoun ve zmíněné chorvatské restauraci vyjde na 112 kun, což je v přepočtu asi 348 korun. V restauraci u D1 podobné jídlo pořídíte za 288 korun.
Čevabčiči vyjde v přepočtu na 270 korun, zatímco v české restauraci podobné jídlo pořídíte okolo stovky. Grilované kalamáry v chorvatské restauraci vyjdou na 99,46 kuny, v přepočtu 309 korun českých. Biftek vyjde v chorvatské restauraci na 182,33 kuny, což je v přepočtu asi 567 korun. V české restauraci se cena pohybuje kolem 260 korun. Chobotnicový salát vyjde v restauraci Fortica na ostrově Hvar v přepočtu na 340 korun, zatímco v české restauraci pořídíte totéž jídlo za 24 korun.
Smažený sýr v chorvatské restauraci stojí 64 kun, tedy v přepočtu asi 199 korun. V české restauraci vyjde podobná porce na 185 korun.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Miloš Polák