Paříž řeší drag queen. Míří i do Prahy. Festival podpořila Pekarová i americký velvyslanec

29.07.2024 16:57 | Monitoring

Po představení transvestitů a transgenderistů na slavnostním zahajovacím ceremoniálu olympijských her v Paříži se do středu pozornosti hlásí také již 14. ročník Prague Pride. Téma je dané. Rodina. Pochodu se mají zúčastnit i desítky takzvaných drag queens, podobných těm, jež v Paříži způsobily takový poprask.

Paříž řeší drag queen. Míří i do Prahy. Festival podpořila Pekarová i americký velvyslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duhový průvod na Letenskou pláň završil LGBT+ festival Prague Pride

Čtrnáctý ročník Prague Pride – který má jako sponzory podepsané kupříkladu Úřad vlády ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Magistrát hlavního města Praha a Open Society Foundation Georga Sorose, případně je dotovaný Evropskou unií – přivede do ulic hlavního města Prahy desítky drag queens.

Tedy mužů, kteří se vyzývavě převlékají za ženy odvážnějších mravů.

Právě o těchto královnách ohozů se v posledních dnech hodně mluví v souvislosti se zahajovacím ceremoniálem pařížské olympiády. V hrdém průvodu pražským centrem bývají k zahlédnutí každoročně.

Tématem letošního ročníku má být rodina. Iniciativa Trans*Parent CZ už zve na svůj vlastní program v rámci Prague Pride. Program nese název O reprodukční spravedlnosti trans* lidí, aneb Jak na rodinu!“ Diskuse s odborníky pod patronací iniciativy Trans*Parent se odehraje 9. srpna od 19:00 do 20:30 v Pride House.

A jaký bude program? „V diskusi se zaměříme na téma reprodukčního zdraví a rodičovství v kontextu trans* komunity. Z odborné perspektivy zanalyzujeme možnosti podpory rodin. Budeme diskutovat o přístupech státu k reprodukci, jako je plánování rodiny, asistence při reprodukci a psychologická podpora v rámci trans* identit,“ láká Trans*Parent na jistě podnětnou diskusi.

Redaktor zpravodajského serveru iDnes Josef Kopecký popsal, co bude hlavním tahákem letošního Prague Pride. „Desítky drag queens z Česka i zahraničí se objeví na letošním festivalu sexuálních menšin Prague Pride, který začíná za týden v Praze. Tématem letošního ročníku je RODINA,“ napsal na síti X Kopecký a dodal, že dorazí možná i americký velvyslanec Bijan Sabet, ambasador jmenovaný administrativou Joea Bidena. „Na oficiální zahájení by měl podle mluvčí akce dorazit i americký velvyslanec,“ prozradil Kopecký.

Čeká nás ovšem nejen show desítek oněch drag queens z Česka i ze zahraničí, ale i např. právní poradna ohledně rodičovství u trans osob. Do programu se zapojí i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, které v průběhu Prague Pride má představit své plány na začlenění problematiky transsexualismu do škol. Informuje o tom novinář Josef Kopecký: „Zástupci ministerstva školství v rámci festivalu Prague Pride představí novou metodiku pro školy k práci s trans a genderově rozmanitými dětmi,“ sdělil Kopecký s odkazem na článek serveru iDnes.

A Kopecký nezůstal jen u toho. Informuje veřejnost i o tom, že u politické záštity byl letos nával. Záštitu nad „pochodem hrdosti“ převzala předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová ze STANu. Hned po bok se jí postavil ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Do záběru těch, co pochodu hrdosti udělili svou politickou záštitu, se pak ještě vešel primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda z ODS. Do popředí se pak dostali i dva ústřední piráti: Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj, a Jan Lipavský, ministr zahraničních věcí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud záštitu nad "pochodem hrdosti", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseStagi , 29.07.2024 17:13:22
převzala paní M.A.Pekarová, tak je vše v naprostém pořádku. O inteligenci této paní nás přesvědčil její nedávný výrok po střelbě na Donalda Trumpa.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …