Pilíř německého průmyslu: Propouštění, zavírání. Šéf VW přiznal barvu

14.09.2024 8:34 | Monitoring

Generální ředitel Volkswagenu Oliver Blume označil současnou hospodářskou situaci ve společnosti za alarmující, přičemž zdůraznil, že současný přístup už není udržitelný. Na evropském trhu klesá poptávka po autech a konkurence z Asie roste, což situaci ztěžuje.

Pilíř německého průmyslu: Propouštění, zavírání. Šéf VW přiznal barvu
Foto: red
Popisek: Volkswagen

Oliver Blume, CEO Volkswagenu, varoval, že současný přístup nebude udržitelný. Situace ve VW je „tak vážná, že nelze nechat vše pokračovat jako dosud“, řekl Blume v rozhovoru pro Bild am Sonntag.

V Evropě klesá poptávka po autech a na trh přicházejí noví konkurenti z Asie. „V Evropě se prodává méně aut. Zároveň se na trh razantně tlačí noví konkurenti z Asie,“ uvedl Blume.

Podle expertů deníku Bild Volkswagen AG postrádá „prodej přibližně 500 000 vozů, tedy odbyt pro přibližně dva závody“. Podle odborníků krize VW symbolizuje hospodářskou krizi v Německu.

Celý evropský automobilový průmysl se podle generálního ředitele Bluma nachází ve velmi náročné situaci, která tu ještě nikdy nebyla. „A ekonomické prostředí se stalo ještě tvrdším, zejména pro značku VW,“ dodal.

Změna je podle generálního ředitele koncernu nutná, protože evropský trh se zmenšuje, zatímco konkurence roste. V rozhovoru uvedl, že „koláč se zmenšil a u stolu máme více hostů“.

Firma již oznámila plán na zpřísnění úsporných opatření, který zahrnuje možnost uzavírání závodů v Německu. „Moji kolegové, generální ředitel VW Thomas Schäfer a Thomas Schmall, proto pracují se svými týmy na dalších opatřeních,“ uvedl Blume. Jaká opatření by to však mohla být, neuvedl.

Volkswagen se hodlá i nadále zaměřovat na Německo jako výrobní základnu. „Jsme pevně odhodláni pro Německo jako místo působení, protože Volkswagen formoval celé generace. Máme zaměstnance, jejichž dědečkové již pracovali ve Volkswagenu. Chci, aby zde mohli pracovat i jejich vnuci,“ řekl Blume.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nemohou se ničemu divit., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOldwin , 14.09.2024 9:18:05
Německo zcela dobrovolně prostřednictvím svých politiků vstoupilo do války s Ruskem. Navíc udělají vše, co jim USA nařídí a "solidárně" se zbavili levných zdrojů energie a surovin. Dávají miliardy eur na válku. Německá stěžejní ekonomika je zničení Ruska. Konkrétně v Evropě války přináší pouze závratné škody a spoustu utrpení občanů, kteří o válku nestáli a trpí jen proto, že pár neschopných politiků na válce vydělá. Celá západní ekonomika je známkou totální nechopnosti a duševní nemohoucnosti majitelů Západu, kteří do vedoucích pozic zemí EU a USA nasadili ty nejhloupější a nejhrabivější individua. Však i u nás se v mnohých případech divíme, jak tohle mohl někdo volit. To nebylo zvolení, to bylo dosazené nejbohatšími majetkem a nejchudšími duchem.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Válka proti Čechům, jdeme na porážku.“ Projev plukovníka Václava Vaška, odvrženého Armádou ČR

8:03 „Válka proti Čechům, jdeme na porážku.“ Projev plukovníka Václava Vaška, odvrženého Armádou ČR

„V české kotlině už dlouho není potřebná reálná válka, aby nemalým počtem představitelů aktuálního v…