Podivné spojení práva šaría a feminismu. Institut varuje, že velká evropská města se rychle mění

02.11.2018 20:23 | Zprávy

O tom, jak evropská města absorbují právo šaría, píše GatestoneInstitute.org. Informuje například o tom, jak londýnský primátor Sadiq Khan zakázal reklamy vyobrazující nerealistické proporce ženského těla či jak v Berlíně není možné zobrazovat krásné, ale hysterické ženy.

Podivné spojení práva šaría a feminismu. Institut varuje, že velká evropská města se rychle mění
Foto: David Daniel
Popisek: Terčem posměchu se staly burky

Politiku Německa zkritizoval za toto například Harald Martenstein z deníku Der Tagesspiegel. Ten uvedl, ža tato politika by mohla být převzata rovnou z manifestu Tálibánu.  

„Ironií je, že tato vlna morálky a ‚ctnosti‘ se vyskytuje ve městech řízených z řetězu utrženými levicovými politiky, kteří po dlouhá léta bojovali za sexuální osvobození. Nyní je v zájmu ‚feminismu‘ podpora práva šaría,“ konstatuje server Gatestone Institute. 

Původní text ZDE

Server pak informuje o tom, že trend šaría se snaží kromě Londýna a Berlína prosazovat i Paříž. Ta například řekla sbohem sexistickým reklamám na veřejných billboardech. Tato města v tom však nejsou sama – nizozemské radnice mimo jiné doporučují zaměstnankyním, aby nenosily minisukně, ve Švédsku pak mohou do plaveckých bazénů v určitou hodinu jen ženy. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Británie: Drtivé vítězství labouristů. Sunak padl, čeká se rezignace. Farage zvolen

8:14 Británie: Drtivé vítězství labouristů. Sunak padl, čeká se rezignace. Farage zvolen

BBC oznámila, že dosud opoziční labouristé dosáhli 4. července ve Velké Británii spektakulárního vít…